Хавайският остров Кауаи се е превърнал в рай за хиляди

...
Хавайският остров Кауаи се е превърнал в рай за хиляди
Коментари Харесай

Хавайски остров е превзет от хиляди диви кокошки

Хавайският остров Кауаи се е трансформирал в парадайс за хиляди кокошки, които са развили странни взаимоотношения с локалните поданици, оповестява уеб сайтът Одити сентръл.

Дивите пернати жители на острова обикалят плажовете, бензиностанциите, магазините и даже летището, ровят в кофите за отпадък, събират котешка храна или "просят " почерпка от туристи. В търсене на инсекти пилетата и кокошките разравят лехи и тревни площи и от време на време унижощават цели градини. Петлите стартират да кукуригат още преди разсъмване.

Смята се, че безпризорните пилета са се появили на острова след два опустошителни урагана през 1982 и 1992 година Тогава стотици кокошарници са били унищожени, а птиците, разпръснати из острова, се се приспособили към живота на независимост и скоро са почнали да се развъждат в локалните гори и паркове.

Всъщност Кауаи е дом на диви пилета повече от хиляда години. Те са донесени на острова от полинезийски моряци. Птиците са се приспособили сполучливо към средата и след това са почнали да се кръстосват с привнесените домашни пилета, предава Българска телеграфна агенция.

Дивите пилета на острова са предпазени от закона. Разграничаването им от домашните или хибридите обаче може да бъде комплицирано. Ето за какво локалните поданици и туристите се пробват въобще да не допират тези птици, което им разрешава умерено да си "гледат живота ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР