Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов присъства на освещаването

...
Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов присъства на освещаването
Коментари Харесай

Хасково: Кметът Добри Беливанов присъства на освещаването на обновения клуб на сдружение „Диабет 2012“

Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов участва на освещаването на актуализирания клуб на съдружие „ Диабет 2012 “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково .
Председателят на сдружението Милка Кънчева благодари на Общината в лицето на кмета Добри Беливанов за поддръжката. Няколко години в помещението на клуба беше настанено и читалище, което създаваше спънки за реализирането на активността на сдружението на диабетоболните. " Тази година Общината реалокира читалището в друга постройка и по този начин към този момент има задоволително място да бъде осъществена концепцията за основаване на здравен център за диабетоболни ", сподели Кънчева.Тя добави, че със съдействието на Общината е изработен дребен ремонт на помещението, обезпечено е отопление, закупуват се проби за периодически измервания на кръвната захар на членовете на сдружението.
В Световният ден за битка с диабета 14 ноември от Сдружение „ Диабет2012 “ регистрираха, че в Хасково има над 3 600 души наранени от захарна болест.
Кметът приветства членовете на сдружението и обърна внимание на обстоятелството, че от ден на ден деца са наранени от подлата болест. Той прикани за повече дейна работа за предварителна защита измежду децата. Водосвет отслужи отец Златко.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР