Хърватският тенисист Марин Чилич изрази мнение, че титла от Откритото

...
Хърватският тенисист Марин Чилич изрази мнение, че титла от Откритото
Коментари Харесай

Марин Чилич не вярва, че ще има тенис без публика по трибуните

Хърватският тенисист Марин Чилич изрази мнение, че купа от Откритото състезание на Съединени американски щати, извоювана пред празни трибуни, би изгубила от цената си. Тенис сезонът беше преустановен през март поради пандемията от ковид и няма да се възобнови най-малко до края на юли.

Откритото състезание на Съединени американски щати би трябвало да стартира на 31 август, само че уредниците са подготвени с разнообразни разновидности, в случай че коронавирусът не отшуми дотогова, в това число мачове при закрити врата. Чилич, който завоюва шампионата през 2014 година и това е най-големият триумф в кариерата му, смята, че възможната липса на фенове ще обезцени конкуренцията тази година.

" Мачовете без аудитория са като тренировки. Този, който завоюва купата на Откритото състезание на Съединени американски щати тази година, няма да може да изпита цялостна наслада, защото постоянно ще бъде момчето, което завоюва Ю Ес Оупън през 2020 година без почитатели. Няма да има същата тежест ", сподели Чилич пред " Ройтерс ".
" Вярвам, че няма да има тенис шампионати без аудитория. Целият тур зависи от спонсорите, а те дават пари там, където идват фенове, които да гледат тенис. Сезонът в тениса е по-различен от футбола или баскетбола. В тези спортове идващият сезон зависи по кое време е приключил предходният. Докато за тениса не е толкоз от голяма важност дали ще стартираме декември или януари ", сподели още Чилич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР