Хърватия ще отдели 2,5 милиона евро на Програмата за развитие

...
Хърватия ще отдели 2,5 милиона евро на Програмата за развитие
Коментари Харесай

Хърватия дарява 2,5 млн. евро на турски училища, пострадали при земетресението

Хърватия ще отдели 2,5 милиона евро на Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН) за реконструкцията на ново учебно заведение в югоизточната част на Хатай в Турция - район, който беше мощно обиден от земетресенията през февруари 2023 година, съобщи Анадолската организация.

Освен това средствата ще бъдат употребявани за възобновяване на по едно развалено учебно заведение в Адъяман, Кахраманмараш и Малатия.

Министърът на външните и европейските работи на Хърватия Гордан Грлич Радман разкри самодейността „ Проект за възобновяване на приобщаващи учебни заведения в Хърватия (CRISP) “ по време на формалното си посещаване в Турция. Радман акцентира уговорката на Хърватия да подкрепи напъните на Турция за възобновяване след земетресенията, като направи паралели с поддръжката на Анкара за Хърватия по време на опустошителното земетресение през декември 2020 година

Съгласно взаимното съдействие сред ПРООН и хърватското държавно управление, планът има за цел построяването на изцяло оборудвано начално учебно заведение, уместно за хора с увреждания, в Хатай. Едновременно с това учебните заведения в Адъяман, Кахраманмараш и Малатияще бъдат актуализирани, включвайки уреди, подобаващи за хора с увреждания.

Инициативата включва даване на съществени помощни устройства на нуждаещи се възпитаници, съчетано с образование на учебния личен състав по отношение на принадлежности и методологии за приобщаващо обучение. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР