Хартиената коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП отхвърли предложението за

...
Хартиената коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП отхвърли предложението за
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и БСП: ЦИК няма да казва дали промените в ИК премахват машинното гласуване


" Хартиената коалиция " сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия отхвърли предлагането за чуване на ръководителя на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова по отношение на измененията в Изборния кодекс и дали с тях на практика машинното гласоподаване ще бъде заличено.

Миналата седмица президентът Румен Радев наложи несъгласие на Изборния кодекс, което обаче бе елементарно преодоляно в парламентарната правна комисия с желязното болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Трите партии прегласуваха противоречивите промени в изборните правила макар постъпилото отрицателно мнение на Българска народна банка, в което се показва, че " специфична хартия " за машините няма и може да бъде обезпечена в период до 8 месеца. Това значи, че в случай че има предварителни избори, което е все по-вероятно, то за машините няма да има хартия и затова машинното гласоподаване въобще ще отпадне. 

Заради това през днешния ден Калина Константинова от " Продължаваме промяната " изиска Камелия Нейкова да бъде изслушана на следващия ден, ден преди предстоящото превъзмогване на наложеното от президента несъгласие върху Изборния кодекс.

Предложението ѝ бе отхвърлено с 90 гласа " срещу " (ГЕРБ-СДС, ДПС), 20 " въздържал се " (3 от ГЕРБ-СДС и БСП) и 99 " за " (1 от ГЕРБ-СДС, Политическа партия, " Възраждане ", Демократична България и БВ). 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР