Harley-Davidson се изтегля от Индия, най-големият пазар за мотоциклети в

...
Harley-Davidson се изтегля от Индия, най-големият пазар за мотоциклети в
Коментари Харесай

Harley-Davidson се изтегля от най-големия пазар за мотоциклети в света

Harley-Davidson се изтегля от Индия, най-големият пазар за мотоциклети в света, предава BBC. Култовият американски бранд стопира производството в страната и понижава драстино екипите, заети с продажбите.

Решението на Harley идва няколко седмици след известието, че Toyota се отхвърля от уголемение на активността в Индия поради високите налози в страната. Новината не е добра за премиера Нарендра Моди, който се пробва да притегли задгранични производители.

Изтеглянето на Harley включва разноски от $75 млн. за преструктуриране, към 70 изгубени работни места и затварянето на завода в северната част на страната. Фабриката стартира работа през 2011 година, само че Harley по този начин и не съумя да завземе важен пазарен дял на фона на конкуренцията от локалния бранд Hero и японската Honda.

В Индия всяка година се продават към 17 млн. мотора, което прави страната най-големият пазар в света.

Макар производството в страната да е по-евтино по отношение на други разрастващи се стопански системи, Индия се потвърди като сложен пазар за задграничните производители. General Motors напусна през 2017 година, а през предходната година Ford трансферира по-голямата част от активите си в взаимно дружество с локалната Mahindra & Mahindra.

Оплаквания от високите налози в страната пристигнаха даже от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който поименно уточни данъка върху моторите на Harley. Производителят успяваше да продава по едвам 3 000 мотора годишно.

Самата компания страда и от други проблеми като през второто тримесечие на 2020 година записа първа загуба от десетилетие. Harley редуцира и стотици работни места като част от програмата на новия основен изпълнителен шеф Йохен Зайц.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР