Хардуерният лидер, който стана софтуерен лидер, за да се превърне

...
Хардуерният лидер, който стана софтуерен лидер, за да се превърне
Коментари Харесай

Apple набра близо $1 милиард депозити за... 4 дни

Хардуерният водач, който стана софтуерен водач, с цел да се трансформира след това във финтех водач - по този път наподобява се движи Apple след извънредно сполучливия старт на нейния пестелив артикул, който в границите на дни притегли депозити за близо 1 милиарда $. Изгодната рента и името на една от най-скъпите компании в света са задоволително съображение за стотици хиляди консуматори да се доверят на новата платформа във времена на банкови разтърсвания и икономическа неустойчивост.

Контекст : Новият пестелив артикул на Apple е основан взаимно с Goldman Sachs и е наличен само за притежатели на кредитна карта Apple Card. Годишната рента е 4,15%, което е измежду най-високите равнища на пазара в Съединени американски щати.
 Apple пусна депозит с 10 пъти по-висока рента от междинната
Apple пусна депозит с 10 пъти по-висока рента от междинната

Технологичният колос навлиза съществено на пазара на финансови услуги

Потребителите ръководят своята сметка непосредствено през цифровия портфейл на своя iPhone, като там отива и кешбекът при потребление на кредитната карта - сума, която специалистите от Crone Consulting, правят оценка на 3,8 милиарда $ годишно. Депозитите са обезпечени от Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC).

Детайли : Само в границите на първия си ден спестовният артикул на Apple е привлякъл към 400 млн. $, оповестява Forbes, като цитира свои източници. В рамките на 4 дни сумата е повишена до 990 млн. $.

В края на първата седмица притежателите на Apple депозити са били към 240 000.
 Най-големите банкрути на банки в американската история
Най-големите банкрути на банки в американската история

Lehman Brothers, Credit Suisse и още доста образци

От друга страна : За да печели Apple (и, надлежно, Goldman Sachs) инвеститори, някой би трябвало пък да ги губи. Този групов " някой " са обичайните финансови институции, чието добро име в Щатите е съществено разтърсено, откакто няколко банки се сринаха в границите на седмици. Последната от тях - First Republic, беше изкупена от JPMorgan след паническо изтегляне на депозити, при което тя на процедура банкрутира. Опитите на огромните играчи в бранша да я спасят посредством внасянето на 30 милиарда $ през предишния месец не доведоха до резултат.

Различни финтех компании оферират преференциални условия по депозитите си, само че малко от тях могат да се сравнят като добро име с това, което носят Apple и Goldman Sachs.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР