Хамбург ще бъде първият германски град, който ще наложи частична

...
Хамбург ще бъде първият германски град, който ще наложи частична
Коментари Харесай

Хамбург е първият германски град, забраняващ стари дизелови автомобили


Хамбург ще бъде първият немски град, който ще наложи частична възбрана за дизелови коли като част от най-коментираната стъпка в страната за възстановяване качеството на въздуха, съобщи ДПА.

Пристанищният град ще блокира елементи от две улици за по-старите дизелови коли и камиони от 31 май, заяви локалната организация за запазване на околната среда, представена от ДПА.

Натискът върху най-големите немски градове да подобрят качеството на въздуха нараства и дизеловите транспортни средства са основната цел на немските управляващи поради излъчванията им от азотен оксид.

Репутацията на дизеловите коли пострада в допълнение през 2015 година поради абсурда с автомобилния колос Фолксваген (Volkswagen). Компанията призна, че е инсталирала програмен продукт в дизеловите си коли, който манипулира показанията за нездравословните излъчвания.

Всички дизелови транспортни средства, които не покриват стандартите за нездравословни излъчвания Евро-6, ще бъдат наранени от възбраната в Хамбург.

По-малко от една трета от записаните в града дизелови транспортни средства към началото на годината дават отговор на стандарта, съгласно Федералната организация по авто превоз на Германия.

Ще има изключения при въвежданата възбраната. Те ще се отнасят до всички коли за спешна помощ, колите на жителите и гостите, боклукчийските коли, а вановете за доставка и такситата ще могат да употребяват една от засегнатите улици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР