Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обвини президента на Украйна Володимир Зеленски,

...
Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обвини президента на Украйна Володимир Зеленски,
Коментари Харесай

Грузинският премиер предупреди Зеленски да не се меси във вътрешните работи на страната му

Грузинският министър председател Иракли Гарибашвили упрекна президента на Украйна Володимир Зеленски, че се намесва в политическата обстановка в страната му, като разяснява митингите там предходната седмица, което провокира гневна реакция от Киев, съобщи.

По време на митингите против законопроекта за " непознатите сътрудници ", който съгласно критиците е сигнал за превръщане към авторитаризъм в Грузия, Зеленски благодари на протестиращите за развяването на украински флагове, като сподели, че това демонстрира почитание, и пожела на грузинците " либерален триумф ".

Миналия петък Народното събрание на Грузия отхвърли законопроекта, който можеше да навреди на опитите на Тбилиси да построи по-тесни връзки с Европа. " Когато човек, който е във война реагира на разрушителните дейности на няколко хиляди души тук в Грузия, това е директно доказателство, че този човек е забъркан, стимулиран да направи по този начин, че нещо да се случи и тук “, сподели Гарибашвили в изявление за грузинската телевизия IMEDI, излъчено в неделя, имайки поради Зеленски. " Искам да пожелая на всички навреме преустановяване на тази война и мир ", добави Гарибашвили. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР