Групировката "Ислямска държава" си върна днес почти половината от град

...
Групировката "Ислямска държава" си върна днес почти половината от град
Коментари Харесай

"Ислямска държава" си върна половината от сирийския град Букамал

Групировката "Ислямска страна " си върна през днешния ден съвсем половината от град Букамал, ден откакто сирийската войска разгласи, че е превзела някогашния бастион на екстремистите благодарение на свои съдружници, предадоха международните организации, като се позоваха на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Центърът сподели, че "Ислямска страна " е подхванала контраофанзива, при която си е върнала контрола върху над 40 % от Букамал. Групировката е завзела квартали в северната, североизточната и северозападната част, принуждавайки държавните войски и техните съдружници да се отдръпват в южните региони на града, ситуиран в богатата на нефт сирийска провинция Дейр аз Зур до границата с Ирак.

Центърът съобщи, че в Букамал, който беше последната огромна цитадела на "Ислямска страна " в Сирия, се водят яростни сражения.
Целта на днешната контраофанзива е да покаже, че групировката е витална макар военните провали, които търпи в последно време в Сирия и Ирак.

Медийна организация, обвързвана със сирийската войска, съобщи, че водачът на "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади може би се намира в източната част на Букамал. Информацията беше отречена от сирийски опозиционни деятели, съгласно които по този метод държавното управление се пробва да прикрие своите загуби в Букамал, откакто екстремистите са си върнали огромна част от града.

Предвожданата от Съединени американски щати коалиция, която води битка с "Ислямска страна ", сподели, че не разполага с "годна за издание информация за местонахождението " на Багдади.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР