Ботев“ (Пловдив) спечели Купата на България по футбол за четвърти

...
Ботев“ (Пловдив) спечели Купата на България по футбол за четвърти
Коментари Харесай

„Ботев“ с Купата на България след 3:2 срещу „Лодогорец“

„ Ботев “ (Пловдив) завоюва Купата на България по футбол за четвърти път в историята си.

На финала, игран на националния стадион „ Васил Бевски “, „ канарчетата “ победиха първенеца „ Лудогорец “ с 3:2.

Не бяха минали и 10 минути от началото на мача, а двата тима към този момент си разменихфа по един гол. В 4-ата минута пловдивчани откриха резултата с гол на Антоан Конте. А след още 4 минути Квадво Дуа изравни за разградчани.

Въпреки натиска на „ Лудогорец “ първенците още веднъж получиха гол в своята врата. В самия завършек на първото полувреме Мартин Секулич направи 2:1 за „ Ботев “. Вратарят Дамян Христов се сблъска с голмайстора и бе наложително сменен от 20-годишния дебютант Пламен Пепеляшев.

В 58-ата минута „ Ботев “ поведе с 3:1 след попадение на Уме Емануел.

„ Лудогорец “ съумя единствено да направи загубата по-почетна с гол на Руан Круз в 71-ата минута.

Пак той имаше късмет да вкара финала в продължения. В 8-ата минута на добавеното време съдията Драгомир Драганов свири дузпа за „ Лудогорец “ след консултация с ВАР. Руан Круз обаче стреля над гредата.

И по този начин Купата на България отиде при „ канарчетата “.

С триумфа си „ Ботев “ дефинитивно изхвърли от Европа „ Левски “ и съгражданите си от „ Локомотив “ (Пловдив), които не могат да отидат по-напред от петото или шестото място в крайното класиране. Същевременно отборът прати ЦСКА-София и „ Черно море “ в най-слабия от трите европейски клубни шампионата – Лигата на конференциите.

Причина е, че „ Ботев “ ще бъде отвън челната шестица в крайното нареждане. Но като притежател на Купата на България тимът се класира за Лига Европа.

Така вторият в крайното класиране – ЦСКА-София или „ Черно море “, отива в Лигата на конференциите. Третият ще играе бараж за същия шампионат с един от тимовете от втората група на плейофите без „ Ботев “. Съперник на бронзовия медалист ще бъде ЦСКА 1948, „ Арда “ или „ Славия “.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР