Групата постигна изненадващ успех с филма The Angry Birds през

...
Групата постигна изненадващ успех с филма The Angry Birds през
Коментари Харесай

Акциите на създателя на Angry Birds се сринаха с 50% заради предвиждании по-ниски приходи

Групата реализира неочакван триумф с кино лентата " The Angry Birds " през 2016 година, който направи 350 млн. $ в боксофиса.

© Reuters Staff
Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Създателят на Angry Birds ще се листне на борсата в Хелзинки

Rovio Entertainment удостовери, че се приготвя да излезе на борсата
6 сеп 2017
Създателят на Angry Birds възнамерява IPO, което ще оцени компанията на 2 милиарда $

Rovio Entertainment се надява да набере 400 млн. $ посредством листването си на борсата
15 авг 2017
Китай стана най-големият пазар за геймърската промишленост

Глобалните доходи в бранша надвишиха 100 милиарда $ за пръв път през 2016 година
5 юни 2017
Създателят на играта Candy Crush излиза на борсата

Създателят на играта Candy Crush излиза на борсата
13 мар 2014 Финландската компания за мобилни игри и приложения Rovio Entertainment загуби повече от половината от пазарната си стойност в четвъртък, откакто предизвести, че приходите й за идната година ще бъдат много под упованията на анализаторите, оповестява Financial Times.
Създателят на Angry Birds предвижда, че разноските за привличане на нови консуматори ще набъбнат доста.

Опасенията и опциите

Акциите затвориха търговията с намаляване от 50% до 4.94 евро, откакто компанията съобщи, че приходите й за 2018 година ще бъдат сред 260 и 300 млн. евро, много по предстоящите от анализаторите 337 млн. евро. В петък котировките се покачиха с 5% до 5.20 евро.

Rovio добави, че резултатите ще бъдат наранени от вложения в размер на 10 до 15 млн. евро в услугата за игри, основани на облачна технология, което се допуска да докара до предстоящ напредък. Очаква се маржът на облагата да бъде в размер от 9 до 11% през идната година, което е под плануваните 14.3%. " През 2018 година бизнесът на Rovio ще се концентрира върху продължаващото развиване на портфолиото си от игри онлайн ".
Компанията от години се пробва да сътвори игра, толкоз известна и сполучлива колкото Angry Birds. През септември тя излезе на борсата и пазарната й оценка тогава възлизаше на близо 900 млн. евро. В момента, откакто разочарова вложителите с актуализациите на бизнеса си, тя е съвсем на половина по-малка.

" Икономиката на пазара на игри се е трансформирала, тъй че за игри като тези на Rovio би трябвало да се харчат от ден на ден и повече пари за потребителите ", сподели анализатор от частната банка FIM. " В същото време компанията няма хитова игра, която да повиши маржа й - с нова и по-добра игра това може да се случи, само че с настоящото портфолио на Rovio това не e допустимо ", добави той.

Финансовите резултати

Rovio съобщи, че последното тримесечие на 2017 година е " сполучливо ", откакто приходите са се нараснали със 17% в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Разходите за привличане на нови консуматори обаче са 24% от приходите от игри, като се чака да набъбнат до 30% през идната година.

" През 2018 година бизнесът с игри на Rovio ще се концентрира върху продължаващото развиване на портфолиото си от игри онлайн ", се споделя в изказване на компанията. " Цената на добития консуматор се е нараснала доста на пазара. "

Предизвикателства пред промишлеността

Мобилните гейминг компании - в това число King, разработчикът на Candy Crush Saga, и Zynga, производителят на FarmVille - се борят да основат игри, сполучливи колкото първите си.
След няколко години, през които Rovio смени два пъти изпълнителните си шефове и понижи съвсем на половина броя на чиновниците си до 370, групата реализира неочакван триумф с кино лентата " The Angry Birds " през 2016 година, който направи 350 млн. $ в боксофиса. Компанията стана обществена през септември, само че беше оценена надалеч под оценката от 2 милиарда $, която беше препоръчана от няколко компании от няколко месеца по-рано.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР