Групата на Зелените в Европейския парламент съобщи, че насрочва за

...
Групата на Зелените в Европейския парламент съобщи, че насрочва за
Коментари Харесай

Зелените в европарламента насрочиха открито изслушване на Урсула фон дер Лайен

Групата на Зелените в Европейския парламент заяви, че насрочва за на следващия ден вечер намерено чуване на препоръчаната от Европейския съвет за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Изслушването пред евродепутатите от парламентарната група ще бъде предавано онлайн в интернет, предава Българска телеграфна агенция.

Тази среща ще бъде опция да оценим кандидатурата на Лайен преди гласуването на Екологичен потенциал идната седмица, се показва в известието. Снощи управлението на групата на Зелените заяви, че се е срещнало с Лайен и е поискало стратегия за желанията й за " спасяването " на мигранти в Средиземно море, във връзка с върховенството на закона, както и за ясни цели при опазването на природата.

Изглежда към този момент Зелените не са уверени, че ще поддържат Лайен в предстоящото във вторник гласоподаване на Екологичен потенциал в Страсбург по предлагането на Европейския съвет. По неофициална информация останалите водещи групи в Екологичен потенциал също още не са обезпечили всички гласове на своите евродепутати за поддръжка на препоръчаната от държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз договорка за разпределянето на висшите длъжности в Общността. Ако Екологичен потенциал отхвърли Лайен, Европейският съвет би трябвало да предложи друго име за ръководител на Европейска комисия в период до един месец. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР