Група ударни хеликоптери Ми-28Н Нощен ловец“ унищожи с неуправляеми ракети

...
Група ударни хеликоптери Ми-28Н Нощен ловец“ унищожи с неуправляеми ракети
Коментари Харесай

Руското МО: Група ударни хеликоптери Ми-28Н унищожи опорни пунктове на ВСУ в Донецко направление

Група ударни хеликоптери Ми-28Н „ Нощен ловджия “ унищожи с неуправляеми ракети опорни пунктове и жива мощ на украинските въоръжени сили (ВСУ) в Донецко направление.

Това споделиха от съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

„ Екипажите на армейската авиация на вертолети Ми-28Н в състава на ударна група направиха нахлуване с неуправляеми авиационни ракети по опорни пунктове и живата мощ на съперника в Донецко направление “, споделиха от ведомството.

Те прецизираха, че по време на бойни задания водачите на армейската авиация са стреляли ракети по разкрити укрепени пунктове на подразделения на украинските въоръжени сили. В резултат на бойното потребление всички цели бяха унищожени.

„ Получихме бойна задача за поддръжка на сухопътните сили, отидохме в региона на задачата, ударихме вражеска цитадела с авиационни ракети от носа нагоре и се върнахме в базовата зона “, сподели водачът на хеликоптера Ми-28Н с позивна „ Сибир ” във видео, публикувано от ведомството.

Министерството означи, че армейската авиация по време на специфична военна интервенция извършва задания по ескортиране на конвои, заличаване на бронирана техника, доставка на войски, военни товари и авиационна поддръжка на подразделения, изпълняващи задания в границите на специфичната интервенция.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР