Група пияни цигани вилняха из Угърчин в понеделник и предизвикахе

...
Група пияни цигани вилняха из Угърчин в понеделник и предизвикахе
Коментари Харесай

Напрежение между българи и роми в Угърчин след побой и палеж

Група пияни роми вилняха из Угърчин в понеделник и предизвикахе напрежение измежду жителите на града с хулиганските си дейности.
Екшън-изпълнението на трима мъже на 23, 24 и 31 години почнало в 12.50 часа, когато те отишли в дома на възрастен мъж, с цел да търсят собствен съгражданин. Не го намерили и нанесли побой на домакина. Тръгнали си афектирани като по пътя си потрошили прозорци, тв приемник, екран и декоративни саксии. Нападнали неоснователно и набили бабичка, която видели на входната врата на къщата й.
Впоследствие се разпищолили в центъра на града, в задния двора на СУ "Св. Климент Охридски ". Там пияниците се заяли с четирима служащи, ремонтиращи оградата и ги заплашили с секира. Последвало сборичкване, служащите потърсили избавление зад учебната врата, само че тя била строшена от нападателите. Цялата грозна картина се разиграла пред погледите на децата в двора.
"Подвизите " на ромите траяли с навлизане в локално заведение. Там отправили закани към личния състав и си тръгнали с каса бира и 8 кутии с цигари.
Последвали незабавни полицейски дейности и двама от хулиганите били арестувани, продължава издирването на третия.
Циганските безчинства провокираха мощно неодобрение измежду жителите на Угърчин. По непотвърдена информация една къща е била запалена. Наложило се с намесата на жандармерия да бъде потушено напрежението. Осигурено е непрекъснато полицейско наличие - на място дежурят екипи.
Случаят е докладван неотложно на Районна прокуратура-Ловеч, формирани са досъдебни производства, а работата по тях продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР