Група общински съветници от Ловеч предлагат да бъдат дарени пари

...
Група общински съветници от Ловеч предлагат да бъдат дарени пари
Коментари Харесай

Общинари предлагат заплатите си на протестиращите лекари в Ловеч

Група общински съветници от Ловеч оферират да бъдат дарени пари на работещите в болничното заведение в Ловеч , оповестява Българска телеграфна агенция. Общинските съветници са внесли предложение Общината да подари по 300 лв. на работещите в Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Проф. доктор Параскев Стоянов " - Ловеч.

Необходимите пари могат да се обезпечат от запаса на общинския бюджет, изясни един от основателите на концепцията Цветослава Банева. Нужната сум за това е 106 хиляди лева Банева поддържа митинга на чиновниците от ловешката болница през днешния ден.

 Лекари от Ловешката болница още веднъж стачкуват
Лекари от Ловешката болница още веднъж стачкуват

Има чиновници с по 10 неизплатени заплати

Предложено е съветниците да дават заплатите си за декември на ловешката болница.

На идващото съвещание на общинския съвет, планувано за 19 декември, следва да се прегледат и гласоподават двете оферти .

Днес за втори ден над 150 лекари, медицински сестри и чиновници на болничното заведение излязоха на едночасов сигнален митинг пред лечебното заведение. Сред тях има чиновници с неизплатени от 10 месеца залата. Те не престават да упорстват Министерството на здравеопазването да реши казуса със забавените заплати.

Персонала на болничното заведение даде обещание, че и на следващия ден ще стачкува, само че заплаши, че в случай че няма решение ще влязат в режим на ефикасна стачка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР