Група български журналисти преживяха истинска нощ на ужаса в центъра

...
Група български журналисти преживяха истинска нощ на ужаса в центъра
Коментари Харесай

Български журналисти преживяха нощ на ужаса в Страсбург

Група български публицисти претърпяха същинска нощ на ужаса в центъра на Страсбург, тъй като се оказаха непосредствени очевидци на атентата. Те са тук за съвещанието на Европейския парламент и за връчването на премията „ Сахаров ” на украинския режисьор и сценарист Олег Сенцов.

Както към този момент „ 24 часа ” заяви, атентатът стана във вторник вечерта в самото сърце на Страсбург, където имаше хиляди гости от целия свят поради огромния Коледен базар. Те са имали резервация за 19,30 часа за ресторант, пред който безусловно е станало прострелването на атентатора.

Малко откакто се настанили в зала на втория етаж на заведението, сервитьорка идва и стопира осветлението, след което им оповестява, че обстановката е сериозна и на открито има палач. Без да имат повече информация, те не са знаели тъкмо какво се случва, а това ускорява напрежението.

Минути по-късно от първия етаж на ресторанта се разнасят писъци, а едвам по-късно се схваща, че в залата долу има прострелян в главата мъж. Той е бил извлечен от улицата от хора от личния състав, даже са търсили лекари измежду посетителите, с цел да му окажат първа помощ. Линейката идва след 40 минути, а в това време мъжът е умрял.

В прилежаща зала на втория етаж е имало и други публицисти от задгранични медии, които са се пробвали да диктуват за ставащото, макар рестриктивните мерки да се водят диалози по мобилните телефони. Буквално против ресторанта е станала и престрелката с атентатора, при която той е бил ранен, схващат по-късно сътрудниците публицисти от личния състав на ресторанта. Храна не са съумели да получат, часове по-късно са получили филийки самун, а по спешен излаз под защита са извеждани до прилежащо заведение за тоалетна.

Органите на реда са им разрешили да изоставен ресторанта към 1,30 часа през нощта, с цел да се приберат в хотела. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР