Грийнпийс“ беше отвлечен“ от политическата левица, когато тя осъзна, че

...
Грийнпийс“ беше отвлечен“ от политическата левица, когато тя осъзна, че
Коментари Харесай

Патрик Мур, съосновател на „Грийнпийс“: Изменението на клима...

„ Грийнпийс “ беше „ похитен “ от политическата левица, когато тя осъзна, че в екологичното придвижване има пари и власт. Левите политически деятели в Северна Америка и Европа трансформираха „ Грийнпийс “ от неправителствена екологична организация, учредена на науката, в политическа организация за набиране на средства “. Това самопризнание прави пред The Epoch Times Патрик Мур - един от основателите на организацията, който я напуща точно по тези аргументи, ​цитиран от epochtimes.bg. Канадският лекар по екология и ръководител на Коалицията за CO2 обяснява, че Междуправителственият комитет по изменение на климата /IPCC/ не е научна, а политическа организация, формирана от Световната метеорологична организация и Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.



Кампаниите им против изкопаемите горива, нуклеарната сила, CO2, пластмасата и така нататък са заблуждаващи и имат за цел да накарат хората да мислят, че светът ще свърши, в случай че не осакатим цивилизацията си и не унищожим стопанската система си. В момента те оказват отрицателно въздействие върху бъдещето както на околната среда, по този начин и на човешката цивилизация, твърди Мур.

" Днес левицата е приела доста политики, които биха били доста разрушителни за цивилизацията, защото не са механически постижими. Погледнете единствено задаващата се енергийна рецесия в Европа и Англия, от която се възползва съветският президент Владимир Путин. Но тя е основана от самите тях, като отхвърлят да създават личните си запаси от природен газ, опълчват се на нуклеарната сила и заемат невъзможна позиция във връзка с изкопаемите горива като цяло “, написа Мур.
Фалшива информация за хлора
„ По времето, когато взех решение да напусна „ Грийнпийс “, бях един от шестимата шефове на „ Грийнпийс Интернешънъл “. Бях единственият с публично научно обучение - бакалавър, с отличие по естествени науки и горско стопанство, и лекар по екология. Моите сътрудници шефове взеха решение, че „ Грийнпийс “ би трябвало да стартира акция за възбрана на хлора в международен мащаб.



Снимка от Самюел Аранда/AFP посредством Getty Images, Работничка в оранжерия за ягоди в Южна Испания

Мур споделя, че е правилно, че обикновеният хлор е мощно отровен и е употребен като оръжие през Първата международна война. Въпреки това хлорът е един от 94-те естествено срещащи се детайли в Периодичната таблица и има доста функции в биологията и човешкото здраве. Например готварската сол (NaCl - натриев хлорид) е главен хранителен детайл за всички животни и доста растения. Невъзможно е NaCl да бъде неразрешен. „ Грийнпийс “ обаче назовава хлора „ Дяволският детайл “, а PVC, поливинилхлорид, или просто винил, назовава „ отровната пластмаса “. Всичко това е подправено и е за да се сплаши обществеността.
Демонизиране на въглеродния диоксид CO2
До към 1950 година количеството на употребяваните изкопаеми горива и отделяния CO2 са били доста дребни спрямо днешните. Не знаем каква е повода за тези периодически съмнения на температурата, само че сигурно това не е бил CO2. Мур показва графика на температурата, измервана непрестанно в продължение на 350 години (от 1659 до 2009 г.) в Централна Англия. „ Ако въглеродният диоксид беше главната причина за стоплянето, тогава би трябвало да има повишение на температурата по кривата на въглеродния диоксид, само че това не е по този начин “, изяснява той. Ученият определя демонизирането на CO2 като „ изцяло неуместно “. Той добавя, че CO2 е в основата на целия живот на Земята и концентрацията му в атмосферата през днешния ден, даже и при нарастването, е по-ниска, в сравнение с е била през по-голямата част от съществуването на живота. 



Проучване от 2013 година открива, че през последните 30 години нарасналите равнища на въглероден диоксид (CO2) са съдействали за увеличението на зелената растителност в сухите региони на света. Данните се основават на сателитни наблюдения от 1982 до 2010 година в елементи от сухите региони на Австралия, Северна Америка, Близкия изток и Африка. Установено е 11-процентно нарастване на листната завивка в изследваната област вследствие на по този начин нареченото „ CO2 наторяване “. Според Мур съвсем всички аграрни стопани в света купуват CO2, с цел да го впръскват в оранжериите си и да реализират до 60% по-високи добиви.
Иронията на „ въглеродната индиферентност “
Мур твърди, че „ въглеродна индиферентност “ е политически, а не теоретичен термин. „ Просто е неправилно да назоваваме CO2 „ въглерод “. Въглеродът е детайл, от който са формирани диамантите, графитът и саждите. А CO2 е молекула, която съдържа въглерод и О2 и е незабележим газ, който е главната храна за всичко живо. По същия метод е погрешно да се приказва за NaCl (готварска сол) като за „ хлор “, макар че NaCl съдържа хлор “, споделя Мур.
Глобалното стопляне е мит
Днес Земята се намира в плейстоценския ледников интервал, който е почнал преди 2,6 милиона години. Така че последното огромно замръзване, което доближи своя връх преди 20 000 години, не е краят на ледниковия интервал. Все още се намираме в плейстоценския ледников интервал, без значение от това по какъв начин климатичните алармисти желаят да отрекат това. 



Според Мур огромната подигравка на сегашната суматоха по отношение на климата е, че през днешния ден Земята е по-студена, в сравнение с е била в продължение на 250 милиона години преди настъпването на плейстоценския ледников интервал. А CO2 в този момент е по-нисък, в сравнение с през повече от 95 % от историята на Земята.
Вятърната и слънчевата сила са паразити за стопанската система
„ Слънчевата и вятърната сила са доста скъпи и доста ненадеждни и паразитират върху стопанската система. Фактът, че толкоз доста хора са с промити мозъци и мислят, че тези технологии могат да поддържат цели страни, е съвсем като психологично заболяване “, споделя Патрик Мур, канадски промишлен съветник, някогашен деятел и някогашен президент на " Грийнпийс " Канада. Той твърди, че доставчиците на вятърна и слънчева сила разчитат в огромна степен на държавни дотации, данъчни облекчения и мандати, при които жителите са принудени да купуват вятърна и слънчева сила даже в случай че тя е по-скъпа, под предлог че е „ екологично чиста “. 



Според Мур при построяването на вятърни и слънчеви паркове се употребяват големи количества изкопаеми горива за рандеман, превоз и строителство. На доста места те не създават задоволително сила за целия си експлоатационен интервал, колкото е належащо за построяването и поддръжката им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР