Григор Димитров заяви, че е много доволен от нивото на

...
Григор Димитров заяви, че е много доволен от нивото на
Коментари Харесай

Григор Димитров: Трябва да поддържам това ниво във всеки мач

Григор Димитров съобщи, че е доста удовлетворен от равнището на игра, което е посочил против Давид Гофен. Българският тенисист реализира впечатляваща победа с 6:0, 6:2 и се класира предварително за полуфиналите във финалния шампионат на АТП в Лондон. Въпреки страхотното показване той е убеден, че може да покаже още по-добър тенис.

" Това е равнището, което би трябвало да подкрепям във всеки мач. Трудно е, факт. Но тъкмо по тази причина с тима приказваме и упражняваме избрани неща всеки ден ", сподели Димитров на конференцията след дуела.

" Не желая да споделям, че това е най-хубавият мач, който мога да играя. С всеки минал ден, с всеки мач и с всяка подготовка можеш да се подобряваш. Много от легендите в спорта са го споделили: " В тениса в никакъв случай не можеш да си съвършен ". На колкото и година да станеш, колкото и да си играл, постоянно можеш да се подобряваш ", добави българинът.

Според него не може да се каже, че мачът е бил елементарен. По думите му мощното начало е направило огромната разлика. " Първите четири гейма изиграха най-голяма роля в мача. Доброто начало ми даде голяма сигурност. Използвах всеки един миг освен да играя моята игра, само че и да се опитам да разбия ритъма на противника ", изясни Димитров.

" Бях доста фокусиран през цялото време. Взимах рано топката. Използвах всяка една опция. Спечелих най-важните точки в първия сет. Особено в този шампионат всяка точка, всеки гейм, всеки сет има значение ", сподели още дебютантът в шампионата.

Димитров показа, че да се показа мощно във финалите на АТП е била една от задачите му през сезона. " Не мога да кажа, че съм го очаквал, само че знаех, че имам благоприятни условия (да го постигна). Вече много години съм в международния тур, печелил съм шампионати, побеждавал съм съвсем всички от водещите играчи. Така че сигурно съм вярвал. Вярата е доста значимо нещо. Особено след такова положително начало (на сезона). Исках да продължа да играя по същия метод, да задържа това равнище. "

Фотогалерия: Безапелационната победа, която класира Григор Димитров на полуфинал в Лондон >

" Имаше моменти, в които не играх добър тенис. Особено през сезона на клей. Имах благоприятни условия, които не използвах. Спомням си пропуснатите мачболи против Джак Сок в Индиън Уелс, против Тийм в Мадрид. Можеше доста по-рано нещата да се случат, както са сега, само че... късмет ", добави Димитров.

Българинът съобщи, че гледа напълно към мача си с Пабло Кареньо Буста в петък, макар че към този момент си е обезпечил първото място в група " Пийт Сампрас ". Той добави, че няма желания кой всред Александър Зверев и Джак Сок ще му бъде противник в полуфиналите.

Приятно е да знам, че ще играя в събота, само че мачът в петък също е доста значим мач. Всеки мач е значим. Особено в края на годината постоянно е добре да побеждаваш. Това ме кара да се усещам положителен, физически и душевен добре, и ми дава в допълнение самочувствие за началото на новия сезон ", приключи Димитров.

Следете всичко най-вълнуващо и значимо към финалите на АТП с пратеника на " Дневник " в британската столица.

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (56)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР