Григор Димитров започна по успешен начин новия тенис сезон, след

...
Григор Димитров започна по успешен начин новия тенис сезон, след
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Анди Мъри на старта в Бризбън

Григор Димитров стартира по сполучлив метод новия тенис сезон, откакто победи някогашния номер 1 в света Анди Мъри с 4-6, 7-5, 6-2 в мач от първия кръг на шампионата от сериите АТП 250 в Бризбън.

 

Българският тенисист, който е втори подложен в схемата, ще срещне германеца Даниел Алтмайе или австралийския квалификант Ли Ту във втория кръг на конкуренцията. 

 

По този метод Димитров записа втора поредна победа над Мъри, откакто го победи във втория кръг на US Open през лятото. Григор към този момент има пет триумфа и осем провали против трикратния победител в шампионати от Големия шлем.

 

Родният тенисист осъществя 13 аса и бе доста стабилен на първи сервис, печелейки 82 % от разиграванията. Той записа 36 печеливши удара против 17 за противника му, като в това време позволи по-малко непредизвикани неточности - 13 против 19. Гришо бе доста сполучлив при излизанията си на мрежата и взе 16 точки от 18 опита (89%).

 

Григор Димитров остана доста удовлетворен от успеха, която реализира.

" Никога не е елементарно против Анди. През седмицата се видяхме няколко пъти, говорихме с него и се веселя, че още веднъж се срещнахме на корта. Радостен съм, че имаше и толкоз доста хора по трибуните, които да ни поддържат ", съобщи българинът в изявлението си на корта след успеха.

 

" През последните шест месеца съм здрав и това ми разрешава да бъде непрекъснат в играта си седмица след седмица. Давам всичко от себе си, само че това не е толкоз елементарно. Днес почувствах малко наслойка първоначално, в случай че би трябвало да бъда почтен, само че се пробвам да намеря играта си. Искам да се любувам на това, което върша на корта ", добави той.

 

 

Източник БГНЕС, Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР