Григор Димитров започна по чудесен начин участието си на Ролан

...
Григор Димитров започна по чудесен начин участието си на Ролан
Коментари Харесай

Димитров: Чувствам, че имам повече сила и авторитет на корта


Григор Димитров стартира по превъзходен метод присъединяване си на Ролан Гарос, записвайки победен триумф над международния №49 Маркос Гирон. Първата ни ракета затвърди положителните усещания, които оставя от началото на сезона на клей, надделявайки над американеца единствено за час и половина. След дуела Димитров гостува в студиото на Tennis Channel, където разкри кои са били най-важните моменти в днешния конфликт и какви са упоритостите му за шампионата в Париж.

– Григор, на първо време цветущ рожден ден с малко забавяне. Партито продължава и в Париж. Днес записа три „франзели“, това е необикновено. Как се усещаше на корта?

– Страхотно. Чудесно е, че съумях да мина през този мач по подобен метод. Бях благополучен след всеки гейм и след всеки сет, несъмнено. Положих положително начало.

– По време на мача си говорехме между тях за метода, по който успяваш да останеш съсредоточен на корта, и за дребните психически игри, които играеш със себе си. Миналата година загуби от Гирон на същата фаза в шампионата. Това стимулира ли те? Мислеше ли за оня мач?

– Да, несъмнено, само че за мен това, което се случи предходната година, бе някак сюрреалистично. Имах няколко мачбола, а след това гърбът ми изцяло отхвърли. Тогава мачът също беше в неделя, в 12 ч. на корт №7. Когато си легнах нощес желаех да се уверя, че гърбът ми е в комфортно състояние. Разбира се, че мислех за това, само че се пробвах да не му обръщам прекалено много внимание. Опитах се просто да се насладя на играта. До този миг в кариерата си изпитвам смесени усеща що се отнася до участията ми на Ролан Гарос. Сега обаче стартирах мощно, усещам се добре физически и като цяло всичко е наред.

– Спомена, че изпитваш смесени усеща във връзка с Ролан Гарос. Кои са най-позитивните и най-негативните ти моменти в Париж?

– Случилото се предходната година, да вземем за пример, бе измежду отрицателните (смее се). Винаги съм бил много под напрежение на този шампионат, само че в този момент виждам по-различен метод на нещата, може би тъй като одъртявам и трупам опит, само че започнах да се любувам доста повече на Ролан Гарос. Опитвам се да не се слагам под прекомерно огромно напрежение и не виждам на нищо като на чак толкоз положително или чак толкоз неприятно. Опитвам се да намеря баланс и да се придържам към него. Ще забележим какво ще стане по-нататък.

– Играта ти е доста сложна и се представяш мощно на всички настилки. Това може да е най-неуспешният за теб шампионат от Големия шлем от позиция на резултатите, само че през днешния ден беше доста нападателен, излизаше постоянно на мрежата, сервисът ти бе добър и като цяло контролираше играта. Психологическата ти настройка по-различна ли е тази година?

– Да, безусловно. Тази година започнах подготовката си за сезона на алено много късно. Мисля, че бях последният, който стартира да тренира на клей. След Маями си взех по-дълга отмора и бях вкъщи, по тази причина се пробвах да приготвя по-плавно тялото си за това, което следва. Преходът сред настилките в никакъв случай не е бил проблем за мен, само че преди шампионата в Монте Карло с кондиционния ми треньор си казахме, че може би тази година ще е добре да опитаме нещо малко по-различно. Постепенно започнах да протоколирам положителни резултати и се усещах добре физически. След това с Данте, моят треньор, се придържахме към по-основните неща на тренировките, а в това време ставах все по-силен физически. Още преди шампионата в Монте Карло започнах да чувствам, че имам повече мощ и престиж на корта, сервисът ми работеше и разчитах играта много по-добре, което несъмнено оказва помощ доста на клей.

– Така е. Днес се показа доста мощно и загуби единствено три гейма. В момента участваш в своя 46-и следващ шампионат от Големия шлем, което е най-дългата серия измежду дейните играчи в Тура. Какво значи това за теб?

– Не знаех за това. Хванахте ме неопитен. Страхотно е. Ще би трябвало да се потрудя много, до момента в който доближи достижението на Фелисиано Лопес, само че още съм млад. След всичко, което се случи през последните години, започнах да правя оценка доста повече самия спорт и всяка опция да бъда на корта. Шегата настрани, не знам дали е поради възрастта или опита, само че се усещам все по-благодарен и по-радостен за тези благоприятни условия. Не ги одобрявам за даденост. В предходните шампионати изгубих няколко оспорвани мача и по-късно бях доста сърдит, само че се пробвам да преминавам през тези страсти допустимо най-бързо и да виждам положително на нещата. Винаги следва различен мач и до момента в който е по този начин, ще бъда благополучен и признателен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР