Григор Димитров тази седмица ще участва на силния турнир в

...
Григор Димитров тази седмица ще участва на силния турнир в
Коментари Харесай

Григор Димитров: Защо да не спечеля турнира в Пекин?

Григор Димитров тази седмица ще взе участие на мощния шампионат в Пекин. Българинът е подложен под номер 3 и в първия кръг ще се изправи против приятеля си Райън Харисън от Съединени американски щати. Григор започва азиатската част от сезона с очаквания да усъвършенства резултатите си на твърди кортове, откакто отпадна на старта на US Open.

" Турнирите в Азия постоянно са били значими за мен. Към края на годината можеш да видиш какво е физическото ти положение. Опитваш се да изиграеш колкото може повече мачове преди да си дадеш отмора и да се подготвяш за идващия сезон ", показа Димитров.

Той съобщи, че е удовлетворен от сезона си на твърди кортове до момента: " Имаше положителни и неприятни моменти. Има още тенис да изиграя до края на годината. Имах някои положителни резултати, победи над мощни тенисисти, изгубих някои мачове, само че в това време мисля, че се развъртвам. Физически съм добре. "

CHINA TOUR (1/3) @GrigorDimitrov @ChinaOpen #Beijing #ChinaOpen #China#VisitBeijing pic.twitter.com/nMuFAlmQRE
— Krasimir (@LobDownTheLine) September 28, 2018
Осмият в света ще взе участие за шести път на шампионата в Пекин. През 2016 година той доближи до финала, като в профил Рафаел Надал на четвъртфиналите, а в борбата за купата отстъпи на Анди Мъри. Миналата година пък игра на полуфиналите, където загуби от Надал след трисетов мач. " Имам някои полуфинали тук, един път стигнах до финала. Обичам да играя тук, получавам голяма поддръжка от почитателите. Дано тази година да е още по-добре. Защо да не направя стъпка нагоре - да печеля шампионата, само че би трябвало да започнеш от някъде ", добави оптимистично Григор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР