Григор Димитров стартира сезона по възможно най-обещаващия начин, след като

...
Григор Димитров стартира сезона по възможно най-обещаващия начин, след като
Коментари Харесай

Ранглисти: Леко отстъпление за Григор Димитров в световната класация

Григор Димитров започва сезона по допустимо най-обещаващия метод, откакто изигра два страхотни дуела за селекцията на България по време на новата смесена отборна конкуренция - United Cup. Гришо беше на косъм от това да надвие Стефанос Циципас, който в последна сметка остана непобеден в хода на шампионата, само че гъркът надви над него в съдбоносен тайбрек, а след това не остави шансове на Давид Гофен, записвайки дебютна победа за 2023-та.

Въпреки всички тези позитивни знаци, то първата ни ракета ще би трябвало да отстъпи в международната класация, тъй като не можа да отбрани 90-те си завоювани точки от достигнатия полуфинал на ATP 250 конкуренцията в Мелбърн, където предишния януари беше спрян от Максим Креси.

Все отново триумфът над Гофен ще донесе 25 пункта в подреждането за най-хубавия български тенисист и той ще загуби общо единствено 65 точки, което обаче разрешава на Миомир Кецманович да го изпревари в подреждането на ATP и от през днешния ден хасковлията заема 29-тото място в класацията.

Това обаче по никакъв метод няма да е съдбовно за Димитров, който има обезпечено място измежду поставените на Аустрелиън Оупън и е със сериозен късмет да се изкачи нагоре в международната класация след края на първата " мейджър " конкуренция за годината, тъй като през предишния сезон отпадна още във втория кръг.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР