Григор Димитров стартира по безапелационен начин участието си на елитната

...
Григор Димитров стартира по безапелационен начин участието си на елитната
Коментари Харесай

Гришо премина през Музети на старта във Виена

Григор Димитров започва по решителен метод присъединяване си на елитната АТР500 конкуренция във Виена, откакто се поздрави с двусетов триумф над Лоренцо Музети. Най-добрият български тенисист затвърди отличната спортна форма, в която се намира през последните седмици, като напълно надигра международния номер 22 и след час и 32 минути на корта, узакони безапелационния си успех - 6:3 6:4.

По този метод първата ни ракета взе реванш от италианеца за провалянето си от него на шампионата от същата категория в Акапулко отпреди две години, когато отстъпи при дебютния за съперничеството им конфликт. Днешната победа пък подсигурява на Гришо място във втория кръг на конкуренцията в австрийската столица, където той пази точките от полуфинала си в надпреварата преди 12 месеца, като идващото тестване на пътя му се явява един всред 19-годишния Артур Фис и топ поставения Даниил Медведев, който е в ролята на настоящ първенец.

Димитров и Музети още през цялото време на дуела не пропуснаха да ни засвидетелстват голямата техника, с която разполагат в своите репертоари, като ни предоставиха серия от изумителни бекхенд уинъри, само че в последна сметка сервиращите господстваха и първата отмора за мача настъпи без шансове за посрещачите. Първи до опция да потърси освен това на ретур доближи българинът, откакто неколкократно завоюва при надлъгването от главната линия и с помощта на клиничните си излизания наоколо до мрежата, оползотвори шанса си да се откъсне напред с пробив задатък в статуквото. Впоследствие игровият превес на родния ни представител стана даже още по-видим, като той съумя да наложи волята си в разиграванията и даже разполагаше с още два брейкбола, но грешките от ракетата му зачестиха и италианецът оцеля. Постепенно с развиването на срещата пък международният номер 22 усъвършенства доста позицията си в размените и повиши експанзията в ударите си, което го изведе до късна опция да заличи преимуществото на нашия съотечественик, но точно напрегнат Григор извърши поредност от класни първи сервиси и се поздрави с триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част превъзходството на миналогодишния полуфиналист непрекъснато се усилваше и той неколкократно си обезпечи шансове да търси реализирането на ранен брейк, само че в тези мигове Музети не пропусна да загатне на какво е кадърен механически и поддържаше паритета в резултата. Въпреки на моменти фантастичните прояви на италианеца, то в последна сметка Димитров се оказа огромният победител в надхитрянето при размените от главната линия и извърши марковия си сечен бекхенд, с който сложи на колене противника, с цел да реализира решителен пробив в деветия гейм, донесъл му броени минути по-късно и успеха на старта във Виена.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР