Григор Димитров стартира колебливо на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но все

...
Григор Димитров стартира колебливо на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но все
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Беноа Пер - анализи, очаквания и коефициенти


Григор Димитров започва нерешително на тазгодишния Аустрелиън Оупън, само че въпреки всичко откри сили да пречупи съпротивата на младока Иржи Лехечка. Първата ни ракета се изправи за пръв път против чеха и самичък показа по какъв начин това постоянно е мъчно предизвикателство, тъй като не знаеш какво да очакваш от противника си. До огромна степен събитията ще се повторят за българина, само че не тъй като още веднъж ще премери сили с чужд конкурент, а тъй като му следва конфликт с извънредно непредсказуемия Беноа Пер.

Досега Гришо и французинът са изиграли три срещи между тях, като Пер има преимущество от 2:1 победи. Любопитна детайлност е, че всеки един от тези мачове се е провел на твърди кортове, единствено че няма по какъв начин да ги вземем под изключително внимание, имайки поради тяхната отминалост от над шест години време. Поради тази причина дано да не дълбаем повече в предишното и да се насочим към идния дуел от втория кръг на Откритото състезание на Австралия, разсъждавайки по какъв метод би могъл Димитров да се оправи с съперника си.

Какво да чакаме от Беноа Пер?

Това е един въпрос, на който едва ли и самият Беноа Пер ще може да ви даде прецизен отговор, но въпреки всичко можем да се срещнем с част от известните детайлности към него и играта му. Французинът е десничар, извършва бекхенд с две ръце и е висок внушителните 196 сантиметра. Любимата настилка на 32-годишния състезател е клеят, а противоположният му удар е неговото желано оръжие.

В момента Пер се намира под номер 65 в международната класация, само че е някогашен член на топ 20 и мнозина чакаха от него да се трансформира в една от водещите фигури на мъжкия тенис. Навярно някои от вас си спомнят за анкетата от 2013-та на френското издание L`Equipe, която се опита да предвижда челната десетка след пет години време и отреди второто място на Беноа, а пред него сложи тъкмо Григор Димитров.



В последна сметка Пер не можа да извърши тези очаквания към себе си, въпреки че несъмнено досега има една по никакъв начин нелоша кариера и може да се похвали със спечелването на три трофеи от ATP Тура. Непоставеният тенисист обаче има нещо доста по-ценно от завоюваните титли, а точно любовта на публиката. Трибуните постоянно застават на страната на ексцентричния французин, който постоянно може да впечатли с някое атрактивно отиграване.

Пер е изцяло антисистемен състезател и не се подчинява ня логичност и проценти. Става дума за естествен гений, чиято философия е просто да се забавлява на корта и постоянно можем да забележим периодично повтаряне на гениални осъществявания с допускане на беузмни неточности. Всъщност второто събитие е много по-често срещано в изявите на международния номер 65 в последно време, защото той завоюва едвам една трета от мачовете си през предишния сезон и непрекъснато се смъква в класацията.

Няма по какъв начин обаче да не отбележим, че французинът може да избухне когато и да е и несъмнено ще бъде въодушевен при идната си поява на корта в Мелбърн, тъй като разполага с гръмогласна агитка на своя страна.

Какви са преимуществата на Григор Димитров и по какъв начин би могъл да се опълчи?

Григор има известни прилики с съперника си, започвайки от големия капацитет и общо взето спирайки единствено до такава степен. Димитров е надалеч по-голям експерт в работата си и ще може да разчита на своето по-голямо неизменност в идната среща, което изхожда от обстоятелството, че Пер просто няма по какъв начин да поддържа толкоз дълго време високо равнище на централизация и ще премине към безумни опити за офанзива и шоу осъществявания.

Гришо би трябвало да насочва топките към форхенда на своя противник, който е един от най-слабите механически удари въобще в Тура и оттова би могъл да извлече съществено количество неточности, защото французинът въобще не се преценява с неумението си да приключва топката от тази страна и прави необуздани опити за уинъри.

Нетърпението на Беноа е пословично и хасковлията е задължен да го поизнерви с добре познатата рецепта, която се съдържа в удължаването на точките, изчаквайки Пер да направи опит някоя безумна къса топка надалеч зад главната линия и оттова да има лесна опция за продобиване на разграването.



Родният ни представител би трябвало да се абстрахира от вродените си заложби за непрекъсната техническа разновидност и осъществявания на постави удари, а да подходи оптимално прагматично. Съперникът му е губил от голям брой състезатели от ниските равнища на спорта, които не са показвали никаква фикция и просто са му дали опция да се победи самичък, което наподобява доста евентуално още веднъж да се случи.

Отличните отбранителни качества на нашия съотечественик са в положение да накарат непоставения играч да извърши съществени безумия в хода на мача и на процедура да лишат французина от предпочитание за по-нататъшна опозиция.

Българинът по всякакъв начин би трябвало да заобикаля пласирането на плитки удари, вземайки под внимание умеенето на Пер да диктува събитията, когато навлезе в корта и способността му с лекост да форсира обичания си бекхенд. Такъв процес ще даде възмжност на новобранеца да излиза постоянно на мрежата, където разполага с прелестно възприятие и е кадърен да се оправи с всяко едно воле.

От първостепенно значение за 26-ия подложен е да държи топката с подобаващата дълбочина, с цел да стопира стремежа на съперника и да го принуди да пробва нападателни продължения от сложни обстановки и в същото време да вкара нужното напрежение при вторите подавания на французина, които са извънредно неуверени и могат да доведат до голям брой двойни неточности.

Очаквания и коефициенти:

Очаквам едно същинско шоу от едни от най-атрактивните тенисисти в света и конфликтът несъмнено ще има специфичен заряд и евентуално няма да се разминем без голям брой превъзходни удари от двете страни на мрежата. Логиката обаче сочи, че Димитров се намира в пъти по-добра форма и е надалеч по сполучлив при участията си в Мелбърн, което накланя везните съществено в негова изгода и нямам никакви подозрения, че първата ни ракета ще излезе победител от срещата.

Букмейкърите са на безусловно същото мнение и оферират ставка от едвам 1.15 за хасковлията, а Пер наподобява изцяло жертван съгласно предварителните прогнози, съдейки по коефициента му от 5.00, въпреки че сходни предвиждания постоянно са били опровергавани, като за нас остава вярата, че този път фактически ще се осъществен. Двубоят по традиция пък ще може да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР