Григор Димитров прогресира с една позиция в световната ранглиста. Най-добрият

...
Григор Димитров прогресира с една позиция в световната ранглиста. Най-добрият
Коментари Харесай

Гришо прогресира, вече е 47-и

Григор Димитров прогресира с една позиция в международната класация. Най-добрият ни тенисист към този момент е 47-и с 985 т., само че за " Ролан Гарос " ще дръпне още напред. Българинът мина квалификациите на АТП 250 шампионата в Женева и заслужи 12 т., с които на този стадий се придвижва с още 3 позиции. Хасковлията излезе нощес против Федерико Делбонис (Арж, №84) на старта на главната скица. Преди тази среща българинът беше спечелил и двата си дуела против аржентинеца. При победа Димитров излиза против първенеца от предходната година Мартон Фучович (Унг, №38).

Гришо обаче няма да бъде подложен на Откритото състезание на Франция, започващо в неделя. Така в Париж Димитров може да срещне още на старта даже международния №1 Новак Джокович (Сърб).

Лекото му нанагорнище в ранглистата се дължи не толкоз на извоюваните от него точки, колкото на спада на Беноа Пер (Фр), който регресира с 5 места до №51 с 938 т. Джокович пък води с удобна преднина - 12 355 т., макар загубата на финала на " Мастърс " в Рим от Рафаел Надал (Исп), който остава втори с 7945. Трети е Роджър Федерер (Швейц) 5950 и други

Във Вечния град Рафа съкруши Джокера с 6:0, 4:6, 6:1 за 2,29 часа. Испанецът към този момент е с 34 трофеи от " Мастърс " веригата и излезе отпред в тази влиятелна ранглиста. Той изпревари точно Джокера, който е с 33. Титлата е девета за Надал в комплекса " Форо Италико ". Единствените съревнования на алено, които испанецът е печелил повече пъти, са " Ролан Гарос " и " Мастърс " в Монте Карло - по 11.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР