Григор Димитров коментира трисетовата си победа над Мохамед Сафуат на

...
Григор Димитров коментира трисетовата си победа над Мохамед Сафуат на
Коментари Харесай

Григор: Усетих подкрепата, видях много български знамена

Григор Димитров разяснява трисетовата си победа над Мохамед Сафуат на старта на " Ролан Гарос ". Тенисистът от Египет в последния миг размени Виктор Троицки, който се отхвърли заради травма.

Ето какво показа Гришо пред Sportal.bg:

" Когато знам, че че съм прав за нещо, когато желая да бъда чут, за какво би трябвало да угнетявам тези усеща в себе си. Не бих споделил, че има негативизъм. Рано трябваше да играя против доста положителни играчи. Понякога би трябвало да реагираш. Не желая непрекъснато да управлявам страстите дотам. когато знам, че съм прав за нещо, за какво да не го кажа, това е част от играта.

Днешният ден беше по този начин - нямам право да мисля отрицателно. Това е значимо на шампионатите от Големия шлем, когато играеш три от пет сета. Ако започнеш за всяка топка да се ядосваш, няма да стане. Всяка победа ти дава самочувствие. Последните мачове виновността си беше моя - против Милош, Нишикори. Всичко беше в моите ръце, имах шансове, просто не съумях да стигна до успеха. Няма място да мисля отрицателно. Започвам всяка седмица като едно ново начало.

Вчера целия ден си мислех по какъв начин да играя, с каква тактичност, против Виктор. 20-30 минути преди мача да схванеш, че ще играе против някой различен, много по-различно е, само че това е част от играта. Трябваше допустимо най-бързо да трансформира метода си на мислене. Не чаках в неделя, и то в 11:00 часа, да има толкоз хора. Прекрасен ден за игра, усетих поддръжката, видях доста български флагове, което ме накара да се усмихна и се надявам идващите дни да има още повече ", сподели Григор.

 Григор Димитров стартира с трисетова победа присъединяване си на
Григор Димитров стартира с трисетова победа присъединяване си на " Ролан Гарос " 2018

Българинът разбра, че ще играе с Мохамед Сафуат минути преди началото на мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР