Григор Димитров изтегби тежък жреби за старта си на Australian

...
Григор Димитров изтегби тежък жреби за старта си на Australian
Коментари Харесай

Григор с тежък жребий на Australian Open, среща силен руснак...

Григор Димитров изтегби тежък жреби за старта си на Australian Open. Хасковлията ще играе против руснака Аслан Карацев в първия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис, което стартира в понеделник.

Поставеният под номер 27 Димитров е полуфиналист в шампионата през 2017 година.
29-ият в света хасковлия ще търси реванш против Карацев за провалянето си на четвъртфиналите в Мелбърн през 2021 година с 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

29-годишният руснак е 52-и в международната класация сега, а най-хубавото му класиране на Откритото състезание на Австралия е полуфинал през 2021 година.

Българинът има и една победа против Карацев с 6:1, 1:6, 6:2 в Сан Диего преди два сезона.

Димитров може да срещне деветкратния първенец Новак Джокович (Сърбия) още в третия кръг. Номер 4 в схемата Джокович стартира против испанеца Роберто Карбайес Баена. В същата четвърт е и локалният любим Ник Кирьос, който е 19-и подложен и започва против руснака Роман Сафюлин.

Защитаващият купата си и лидер в схемата Рафаел Надал (Испания) ще играе в първия кръг против английския левичар Джак Дрейпър, а вицешампионът в Мелбърн през предишния сезон и подложен под номер 7 Даниил Медведев от Русия започва против Маркос Хирон (САЩ). Двамата са в най-горната четвърт на схемата, което значи, че могат да се срещнат още на четвъртфиналите.

Полуфиналистът от предходните две години и номер 3 Стефанос Циципас стартира против Кентен Али (Франция), вторият в схемата Каспер Рууд (Норвегия), който през предишния сезон доближи финалите на шампионатите от Големия шлем във Франция и Съединени американски щати, има за противник в първия кръг Томаш Махач (Чехия).

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова ще срещне 12-та сложена в схемата олимпийска шампионка Белинда Бенчич от Швейцария в първия си мач в Мелбърн. При победа за Томова следва мач дуел с една от американките Клеър Лю или Мадисън Бренгъл.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР