Грешно поставен знак „Стоп” и неправилна организация на движението са

...
Грешно поставен знак „Стоп” и неправилна организация на движението са
Коментари Харесай

Грешно поставен знак „Стоп” причинил катастрофата с четирима загинали футболисти

Грешно подложен знак „ Стоп” и неправилна организация на придвижването са предизвикали тежката злополука на основния път Русе – Плевен, при която починаха четирима младежи от футболния клуб на Павликени. Това демонстрира без значение проучване на Института за пътна сигурност.

На 13 септември, часове след надвит мач на стадиона в Козловец, петима от играчите на футболния отбор потеглят назад към Павликени. На 16-ия километър водачът пропуща знак „ Стоп” и колата е пометена от камион.
Ден на печал в Павликени поради починалите футболисти След надвит мач в село Козловец, тимът е трябвало да се прибере към Павликени
Близките на починалите футболисти са били на мястото в деня след случая. И до през днешния ден не знаят повода за злополуката, само че още тогава се натъкват на нередности по пътя.

Снимка: btvnovinite.bg

„ След удара 5-6 метра няма спирачен път, няма стопове, няма нищо. Там, където беше стопът, даже и да е спряло детенцето, няма никаква видимост”, сподели Никола Кушев, помощник-треньор и татко на починалия Димитър Кушев.

Експеримент на Института за пътна сигурност демонстрира, че даже и водачът да беше спрял на знака „ Стоп”, ударът надали щеше да бъде избегнат, защото знакът не дава отговор на характерните условия.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Той стопира 11 метра преди кръстовището, където няма безусловно никаква видимост поради храсти”, уточни Диана Русинова от Института за пътна сигурност.

Два екипа изследват сектора и в светлата, и в тъмната част на денонощието и установяват още липса на пътна маркировка и видимост.

„ Шофьорът е подложен в обстановка, в която, в случай че съблюдава пътните знаци и изчезналата маркировка, то той неизбежно ще катастрофира”, означи Русинова.

Според Агенция „ Пътна инфраструктура” проучването е спекулативно, кръстовището не е рисково, а настилката в региона е в положително положение, с нужните знаци и маркировка.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Там има доста тежък проблем не от през вчерашния ден. И този тежък проблем продължава да съществува”, отбелязва Диана Русинова.

От Института за пътна сигурност предлагат нова организация на придвижването, с цел да се предотвратят бъдещи произшествия. По случая тече досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР