Гръцкото правителство ще предложи безплатна ваканция на Родос през 2024

...
Гръцкото правителство ще предложи безплатна ваканция на Родос през 2024
Коментари Харесай

Гърция предложи безплатна почивка на Родос през 2024 г. за всички засегнати от пожара на острова

Гръцкото държавно управление ще предложи безвъзмездна почивка на Родос през 2024 година за туристите, чиято отмора на острова е била прекратена поради тежките горски пожари в последните седмици.

Това излиза наяве от изявление на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис пред утринния блок на английската ITV.

" Гръцкото държавно управление в съдействие с локалните управляващи ще предложи една седмица безвъзмездна почивка в Родос през идната пролет или есен за хората, чиято отмора беше предварително спряна, тъй че да подсигуряваме, че ще се върнат на острова и че ще се любуват на неговата естествена хубост ", сподели той.

20 000 поданици и туристи бяха принудени да се изтеглят в средата на юли, откакто островът беше обзет от унищожителни пожари.

Мицотакис обаче употребява случая, с цел да изтъкне, че нито един човешки живот не е изгубен по време на бедствието и че сега Родос е квалифициран да посреща туристи.

" Винаги е имало горски пожари в района на Средиземноморието, това се случва от хилядолетия. Онова, което се промени в последните години поради климатичните промени, е интензивността. Да, имаше пагубен пожар на Родос, само че той засегна по-малко от 15% от острова. Островът безусловно се върна към естествения живот. Нямаме дейни пожари сега, а времето за идващите 15 дни наподобява релативно положително ", споделя Мицотакис.

" Разбираме, че (евакуацията) аргументи несъмнено стеснение за посетителите, само че се веселя да оповестя, че през днешния ден Родос е подготвен да посрещне гостите си с добре пристигнали ", споделя още министър председателят на Гърция.

В диалога си с английските публицисти той прави всичко допустимо да изясни, че рискът поради изключителни климатични феномени не е единствено проблем в Гърция, а в целия район.

Мицотакис акцентира още и че страната е по-добре готова за възможни бедствени обстановки - да вземем за пример със системата 112, с която службите могат да изпращат известия до всички хора, намиращи се в райони наранени от естествени катаклизми.

" Хората от Родос бяха извънредно подготвени да оказват помощ. Мисля, че като акт на благотворителност и взаимност - освен туристите, които към този момент имат резервация за Родос, би трябвало да дойдат, само че и тези туристи, които обмислят почивка в последния миг - за какво не изберете Родос? Доколкото разбирам, времето във Англия не е напълно " ужасно " през миналия месец ", майтапи се Мицотакис.

" Ако си търсите резервация в последния миг, сигурен съм, че ще намерите отлични оферти на Родос или на всяка друга дестинация в Гърция. Но Гърция е безусловно безвредна ", сподели още той.

`Rhodes today is more welcoming than ever, the island is back to normal.`

`The Greek government will offer 1 week of free holiday on Rhodes next spring or fall for all of those whose holiday was cut short due to the wild fires.`

Greece`s Prime Minister is live.
— Good Morning Britain (@GMB)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР