Гръцкото правителство ще има днес извънредно заседание, на което ще

...
Гръцкото правителство ще има днес извънредно заседание, на което ще
Коментари Харесай

Гърция: Малтретиране и сексуални посегателства над непълнолетни в домове за деца

Гръцкото държавно управление ще има през днешния ден изключително съвещание , на което ще разиска ограничения за обезпечаване на сигурността на децата, които се намират в домовете, които ръководи организацията „ Кивот на света “ , след абсурда, който избухна през последните дни поради обвиняванията на някогашни питомци в малтретиране и полови похищения от чиновници на организацията, заяви телевизия Скай.

Четирима някогашни жители на домовете упрекнаха чиновници на „ Кивот на света “ в разнообразни форми на малтретиране , когато са живели в центровете на организациите като деца – един насочи обвинявания в полово посягане , а трима – в побой . Обвиненията провокираха потрес в гръцкото общество, а прокуратурата разпореди следствие.

Особено отвращение в обществото провокираха обвиняванията против създателя на организацията отец Антониос Папаниколау, упрекнат от някогашен питомец в блудничество, както и изказванията, че той е знаел за случаите на малтретиране на деца, само че не е подхванал нищо.

Свещеникът отхвърля изрично обвиняванията, както и самата организация, ръководител на която е неговата брачна половинка. Тя съобщи пред ЕРТ, че не изключва някогашните жители на домовете да са били подбудени да насочат обвиняванията.

„ Ние сме двама индивиди, които отдадохме живота си, от 25 години работим с деца и никой не е споделил нищо против нас. Домовете ни са минали инспекции отвред. Отвратена съм “, сподели презвитера Стаматия Георганди.

Вчера на обвиняванията реагира и Атинският архиепископ Йероним. Цитиран от АНА-МПА той съобщи, че Гръцката православна черква няма никаква връзка с неправителствената организация „ Кивот на света “ и даде обещание Църквата да въздаде в цялостна степен земното църковно правораздаване. Йероним заяви, че е наложил на отец Антониос възбрана да служи, до момента в който казусът бъде позволен от гръцкото правораздаване, и даде обещание цялостно подпомагане от Църквата за следствието.

Атинският архиепископ акцентира, че Гръцката православна черква, както и цялото общество, е шокирано и няма нито да прояви толерантност, нито да прикрие държание и дейности, които опетняват свещеническото расо.

" Кивот на света " е огромна доброволческа организация, която дава грижа за деца в мъчно обществено състояние , измежду които има изоставени, бездомни, попаднали под въздействието на опиати. Организацията има няколко структури в цяла Гърция и поставя грижа за към 500 деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР