Гръцкото определение като заплаха“ на полетите на Турция над Егейско

...
Гръцкото определение като заплаха“ на полетите на Турция над Егейско
Коментари Харесай

Турция: Нашите законни полети в Егейско море не заплашват Гърция

Гръцкото определение като „ опасност “ на полетите на Турция над Егейско море, е несъвместима с Алианса и добросъседските връзки, съобщи Турция, в отговор на разногласието на страните от Егейско море, предава Anadolu Agency, представена от Агенция Фокус.

Изявление на гръцкото външно министерство за военните дейности на Турция в Егейско море беше „ необичайно “ както във връзка с времето, по този начин и във връзка с наличието му, съобщи в изказване Хами Аксой, представител на турското външно министерство.

Турция счита, че свободното потребление на интернационалното въздушно пространство над Егейско море не би трябвало да съставлява противоречив въпрос сред двете страни, сподели Аксой.

" Гърция, от своя страна, претендира за 10 благи въздушно пространство над шестте благи от териториалните води в очевидно несъгласие с интернационалното право ", добави той.

" Фактът, че Гърция възприема полетите на Турция - които са в сходство с интернационалното право - като опасност и ги показва като нарушавания, по никакъв метод не е съвместима със солидарността в границите на НАТО и добросъседските връзки ", сподели Аксой.

В четвъртък турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че в случай че Гърция изпрати изтребители за прехващането на турски F-16 над Егейско море, то не трябва да се изненадва, в случай че Турция отговори на гръцките полети по същия метод.

" Ако излетите, моят [изтребител] също ще излети ", сподели той в телевизионно изявление.

Но гръцкото външно министерство назова забележките на Ердоган " изцяло неприемливи ", потвърждавайки, че турските полети нарушават гръцкия суверенитет.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР