Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис изрази в днес своята тъга във

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис изрази в днес своята тъга във
Коментари Харесай

Мицотакис предлага Гърция да помогне в издирването на оцелели след взрива в турска мина

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изрази в през днешния ден своята горест по отношение на съдбовната детонация във въглищна мина в Северна Турция, като в същото време предложи помощ на прилежащата страна, оповестява в. " Катимерини ". 

Броят на починалите при детонацията в държавната мина в град Амасра в черноморския окръг Бартън доближи 40 души през днешния ден, а 11 са ранени и приети в болница. 15 души към момента са подземен. Други 58 души са съумели да се измъкнат сами от мината или са били извадени невредими. Състоянието на един от останалите миньори не е ясно, заяви Ройтерс.

" Тъжно е да чуем за ужасната детонация в мина и загубата на човешки живот в провинция Бартън в Турция. Гърция е подготвена неотложно да изпрати помощ, с цел да подкрепи издирването на оживели ", написа Мицотакис в Туитър.

Министърът на външните работи Никос Дендиас съобщи в писмо до турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, че е " надълбоко тъжен от трагичната загуба на човешки живот " в мината. " Изказваме съболезнования на фамилиите на починалите и пожелания за бързо възобновяване на ранените ", уточни той.

Министърът по въпросите на климатичната рецесия и гражданската отбрана Христос Стилианидис също изрази съболезнованията на Гърция по отношение на трагичния случай в Бартън, както и готовността на страната да окаже " цялата допустима помощ на турските управляващи " в телефонен диалог с турския дипломат в Гърция Бурак Йозюгергин. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР