Гръцкият политик Янис Варуфакис е бил нападнат и бит пред

...
Гръцкият политик Янис Варуфакис е бил нападнат и бит пред
Коментари Харесай

Пребиха бившия гръцки финансов министър Янис Варуфакис

Гръцкият политик Янис Варуфакис е бил атакуван и обичай пред ресторант в Екзархия, Атина, този петък вечерта към 21:30 часа, съгласно информация на EL.AS. Съобщава се, че Варуфакис, който сега е секретар на политическата партия МеРА 25 и политическото придвижване DIEM 25, както и някогашен гръцки министър на финансите от януари до юли 2015 година, е бил атакуван от пет лица.

Политикът и някогашен учен е тръгнал пешком до болничното заведение Evangelismos, където е бил съпроводен от брачната половинка си. Според болничното заведение той има строшен нос, породен от ритници по лицето, както и други натъртвания и охлузвания от нападението.

Съобщава се, че нападателите са споделили на Варуфакис, че „ не си добре пристигнал тук, тъй като си подписал меморандуми “, до момента в който е осъществена офанзивата.

„ Ние изрично осъждаме нападението против секретаря на MePA 25, господин Й. Варуфакис, ” сподели държавният представител Янис Ойконому в Туитър.

„ Гръцката полиция ще направи всичко належащо, тъй че причинителите да бъдат изправени пред правораздаването “, добави Ойконому в различен туит.

Екзархия, където съгласно известията е станала офанзивата против Варуфакис, има репутацията на цитадела на анархистите и политическите радикали в Атина.

Варуфакис е някогашен гръцки финансов министър от „ Сириза “ и актуалният народен представител и общоприет секретар на лявата партия МеРА25.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР