Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви новото увеличение на минималната работна

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви новото увеличение на минималната работна
Коментари Харесай

Минималната работна заплата в Гърция става 780 евро

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разгласи новото нарастване на минималната работна заплата, която от 1 април ще стане 780 евро, съобщи организация АНА-МПА.

Мицотакис посочи на днешното държавно съвещание, че знае по какъв начин „ новото нарастване явно не взема решение казуса (с инфлацията). Но сигурно предлага доста значимо облекчение и на първо място демонстрира желанието ни да повишим заплатите както в държания, по този начин и в частния бранш “. Това е третото нарастване на минималната заплата, направено от настоящето държавно управление.

Министърът на труда Костис Хадзидакис заяви, че редом с това се усилват и 19 компенсации като тези за безработица и майчинство.

Обезщетението за безработица ще доближи 479 евро спрямо 399 евро, признато през 2019 година Той акцентира, че третото нарастване регистрира растеж на заплатите с 20 % за последните две години. Хадзидакис съобщи, че става дума за нарастване „ наложено от повишените потребности на служащите, само че и учредено от растежа на стопанската система “, написа в. „ Катимерини “.

През април минималната заплата ще се вдигне с 9,4 % от 650 евро на 780 евро, това са съвсем три спомагателни заплати към приходите на близо 600 000 служащи, съобщи министър председателят.

Той добави, че контрактуваната сума е на горната граница на опциите на страната, само че е в границите на опциите на предприятията, които са били подкрепени от гръцкото държавно управление по време на пандемията.

Мицотакис съобщи, че националната стопанска система продължава да се развива динамично, а безработицата и налозите не престават да понижават, като акцентира, че „ в този момент е моментът да се поддържат работещите с обилно нарастване на главната заплата, тъй като дивидентът от растежа би трябвало да бъде заслужено разпределен сред всички “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР