Граждани се включиха в две събития в защита на традиционното

...
Граждани се включиха в две събития в защита на традиционното
Коментари Харесай

Две шествия в защита на традиционното българско семейство: Върнете дъгата на децата

Граждани се включиха в две събития в отбрана на обичайното българско семейство и брака сред мъж и жена. Тази година Походът на фамилията се сля с Шествието за свободата на фамилията в градинката при църквата „ Света Неделя “ в София. Поздрав към участниците насочиха и от Българската православна черква. Днес църквата уважава празника Петдесетница. Събралите се жители изрекоха дружно молитвата „ Отче наш “.

Пред Българска телеграфна агенция Ивайло Тинчев, ръководител на Националната асоциация " Поход за фамилията " и уредник на събитието за София описа, че с похода насочат обръщение в поддръжка на обичайното семейство. „ Това е естествената среда за раждане, развъждане и образование на децата. Също по този начин желаеме да покажем на фамилиите, че е добре да прекарват повече време дружно, да отделят повече време за децата си и да ги учат на християнските и фамилни полезности. Това са любов, поддръжка, отбрана на фамилията “, сподели Тинчев. В самобитния празник на фамилията се включиха и десетки деца.

За нас естественото е едно дете да има майка и татко и то да бъде отглеждано в такова семейство. Това, което виждаме в Западна Европа и в други страни, където се легализират еднополовите бракове и осиновяванията от гей двойки, е нарушаване правата на децата, уточни Тинчев.

Във времена като днешните повече от всеки път имаме потребност да почитаме тайнството на църковния брак, уточни Пламен Мирянов, който прочете текстове от Светото писание, свързани със фамилията.

Участниците в шествията носеха трансперанти с надписи: „ Здраво семейство = крепко общество “, „ Да казваш истината не е слово на ненавист “, „ Върнете дъгата на децата “. Походът на фамилията се причисли към Шествието за свободата на фамилията със викания: „ Семейство “, „ Майка “, „ Баща “.

Шествието бе изпъстрено с плакати, съдържащи пасажи от Светото Писание.

Шествието за свободата на фамилията се поддържа от Вътрешна македонска революционна организация.

Представители на партията се включиха в него в символ на поддръжка на обичайните полезности. В известие на партията до медиите те приканват всички български жители да поддържат самодейността, проведена от Сдружение РОД пред храма „ Св. Неделя “. Нека дружно покажем, че нормалността има място в българското общество, се показва в известието.

Преди шествието да потегли, деца пуснаха бели гълъби.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР