Граждани подготвят протест срещу предложението за увеличение на цената на

...
Граждани подготвят протест срещу предложението за увеличение на цената на
Коментари Харесай

Жителите на Добрич ще протестират срещу поскъпването на водата

Граждани приготвят митинг против предлагането за нарастване на цената на водата в Добрич, заяви " Фокус ". Протестът е плануван за през днешния ден от 11 часа пред постройката на Областната администрация в града.

В отворено писмо, адресирано до Министерството на районното развиване и благоустройството, омбудсмана, Комисията за енергийно и водно контролиране, регионалния шеф на Добрич и до общината, се декларира твърда позиция срещу препоръчаното нарастване на цената на водата.

" Загубите по водопреносната мрежа на ВиК сдружението в Добрич възлизат на рекордните 85%. Загуби, които се постанова още веднъж ние да плащаме. В същото време качеството на водата е неприятно и не се предлага за пиянство, което постанова всяко домакинство да отделя спомагателен финансов запас за закупуването на питейна вода от комерсиалната мрежа. Ежемесечно към персоналните ни водомери се начисляват и спомагателни кубици от така наречен общи водомери и сметките ни са извънредно високи. С оглед на всичко това сме на мнение, че нарастването на цената на водата до 3.28 лева е изцяло безпричинно и обществено непоносима ", се показва в писмото.

Изразено е противоречие с работата на настоящето управление на сдружението.

Настоява се за съставяне на екип от локални експерти за правене на възстановителен проект на ВиК – Добрич, да се съблюдава проекта до неговото задоволително за жителите и дефинитивно осъществяване, да има бистрота по време на осъществяването на бизнес проекта и да бъде дадена опция за присъединяване на жителите в полемики, касаещи работата на сдружението.

Преди ден стана известно, че откакто в края на 2017 година Върховната административна прокуратура (ВАП) стачкува в съда повишаването на водата в три града - Бургас, Ямбол и Враца, в петък направи това и за още 12 обитаеми места. Сред тях обаче не беше Добрич, а София, Смолян, Варна, Пловдив, Силистра, Кърджали, Русе, Златни пясъци, Перник, Монтана, Шумен и Сливен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР