Градският съвет на БСП се обяви против пробива на Водна

...
Градският съвет на БСП се обяви против пробива на Водна
Коментари Харесай

БСП-Пловдив се обяви против пробива на Водна палата

Градският съвет на Българска социалистическа партия се разгласи срещу пробива на Водна палата и изиска от община Пловдив цялостна проверка на плана и изработка на компютърна стимулация. Според тях това е  най-хубавото решение за региона.
Прочетете още
Позицията е на градския ръководител Иван Петков-Бебето, като до този миг общинските съветници от „ Автентична лява Българска социалистическа партия ” не са изразили своята позиция по отношение на инфраструктурния план.

Ето и цялата позиция:

В синхрон с ползите на пловдивчани и вслушвайки се в мнението на специалистите, показваме безапелационна позиция ПРОТИВ провокирания от градоначалника Здравко Димитров и неговия екип безпорядък по пътищата на града и настояваме за по-разумно ръководство!

За следващ път екип на следващ кмет на община Пловдив опитва с кръстовището при Водната палата на бул. „ Марица-юг “. А, сред прочее, то към момента е в гаранция, която на секундата изчезва със започване на строителството на пробива. Широко публикуваната процедура на ГЕРБ - работа на инженеринг, е скъпо мероприятие, водещо до задънена улица, ремонт на ремонта и транспортен проблем, макар неотдавна положения нов асфалт! Съсловните организации: Съюза на архитектите в България , Камарата на инженерите в капиталовото планиране , Университета по архитектура, строителство и геодезия , от дълго време са жигосали тази порочна процедура, при която възложителят не получава най-хубавото и издържано техническо решение, което заслужава град като Пловдив.  Инженерингът като събитие в българската политика води до безотговорно изсмукване на финансовия капитал на общината в интерес на стеснен кръг компании, без никаква действителна изгода от следващо експлоатиране на трасетo. Защо ГЕРБ имат потребност строителят да им е медиатор сред общината (държавата) и проектанта? Не беше ли за тях ПОСРЕДНИК мръсна дума, синоним на спекулация?

Считаме, че е належащо да се отстрани процедурата „ инженеринг “ при възлагането на значими за града инфраструктурни обекти. Общината следва да разпореди и утвърди план, който да  премине публично разискване и едвам по-късно да се разпореди строителство. Подлезът на бул. „ Марица-юг “, или така наречен пробив под Водната палата, се взема решение на парче. Необходимо е преди този момент реконструиране на бул. „ Марица-север “ и цялостна визия по какъв начин да се реорганизира придвижването, включвайки всички съществуващи и бъдещи мостове по реката със съответните развръзки, в това число обещания, само че неосъществен от ГЕРБ мост на бул. „ Копривщица “.

Като градивна съпротива настояваме в незабавен порядък да се изготви стратегия със периоди и надлежно финансиране във връзка с:
Премахване на стеснението на ул. “Даме Груев “;Изготвяне на компютърна симулация на възлите - Водна палата – северен бряг на Марица с прилежащите мостове, за което Община Пловдив разполага с нужния програмен продукт и може да го използва;Проектиране на мост „ Голямо Конарско шосе “ – бул. „ Копривщица “;Премахване на тежкотоварното ЖП придвижване по бул. „ Копривщица “ и обезпечаване на трамваен транспорт;Провеждане на отчуждителни процедури по ул. „ Гладстон “ и бул. „ Пещерско шосе “.Разширение на бул. „ Пещерско шосе “;Разширение на бул. „ Васил Априлов “;Разширение на „ Коматевско шосе “;Разширение на ул. „ Гладстон “.
 

Всички тези строителни мероприятия следва да бъдат извършени в условия, оптимално щадящи комфорта на обитаване на пловдивчани, запазвайки допустимо най-облекчен метод на напредване на жители и коли по време на строителствата.

Всеки един план следва да се преглежда в подтекста на общата транспортна скица, като се възнамерява реалистично резултатът от него. Към сегашния миг придвижването е контролирано по този начин, че при отпушването на трафика на едно място, той се насочва към друго, където още веднъж се получават тапи.

Считаме, че недомисленото и некоординирано осъществяване на значимите инфраструктурни обекти в града е една от главните аргументи, дружно с трагично работещите светофарни уредби в режим „ алена вълна “, за непрекъснатите тапи, за неодобрение от страна на пловдивчани и за сложното напредване из целия град!

 

Пловдив заслужава по-добра инфраструктура и рационално ръководство!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР