Нормално ли е входът на алеята на Бунарджика да прелива

...
Нормално ли е входът на алеята на Бунарджика да прелива
Коментари Харесай

Пловдивчани: Нормално ли е подножието на Бунарджика да изглежда по този начин?

Нормално ли е входът на алеята на Бунарджика да прелива от отпадъци? Този въпрос терзае четец на TrafficNews, който всекидневно минава през подножието на хълма и се натъква на неприятна панорама. Касети от зеленчуци, опаковки от най-различни храни и други боклуци биват изхвърляни в контейнерите, ситуирани пред ресторант „ Южен лъх ”.
Прочетете още
Според тях, точно чиновниците на ресторанта изхвърлят въпросните боклуци, които преливат отвън контейнерите, защото различен търговски обект в региона няма. Тук се поражда и въпросът за какво от заведението не си обособят място, на което да съхраняват отпадъците, вместо да бъдат трупани на входа на парковата зона. Този въпрос зададохме и към общинското дружество „ Чистота ”, които също обявиха, че сходни гледки на входа на парка са неприемливи.

От там разясниха, че всички общински контейнери за разбъркан битов боклук, ситуирани на Бунарджика, са вид „ кука “. По график те се обслужват три пъти седмично – в понеделник, сряда и четвъртък. Съдове вид „ бобър “ там не се слагат поради характерната инфраструктура на територията на хълма, която би трябвало да бъде защитена от навлизането на огромните сметовози.

В непосредственост до ресторанта е обособена „ шахта “, в която са сложени 6 броя „ куки “ и те се обслужват постоянно съгласно одобрения график. Всекидневно минава и камион, който събира изнесените край заведението кашони. Тази локация е включена в маршрутния график, по който кашони се събират от комерсиалните обекти и заведения в регион „ Централен “,  съобщиха от „ Чистота “.

Показаните на фотографията контейнери не се обслужват от „ Чистота “. При направена от предприятието инспекция е открито, че те са сложени там по контракт на ресторанта със профилирани частни компании за събиране и превозване на боклуци. Сутринта след подаването на сигнала всичко е било почистено.

Въпреки това притежателите на заведението също са известени за подадения сигнал и са предизвестени да не позволяват гледки като на фотографията, които провокират справедливото отвращение на пловдивчани.

Преди:



След:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР