Град Бахмут в Източна Украйна има по-скоро символично, отколкото оперативно

...
Град Бахмут в Източна Украйна има по-скоро символично, отколкото оперативно
Коментари Харесай

САЩ: Падането на Бахмут няма да обърне хода на войната за Русия

Град Бахмут в Източна Украйна има по-скоро алегорично, в сравнение с оперативно значение, и рухването му не значи безусловно, че Москва си е върнала самодейността във войната. Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, представен от " Ройтерс ".

Битката за Бахмут продължава към този момент седем месеца. Руска победа в превърнатия в руини град би дала на Москва първата огромна премия в скъпо струващата зимна атака.

Мисля, че това е по-скоро със алегорична, в сравнение с със стратегическа и оперативна стойност, уточни Остин по време на посещаване в Йордания.

" Падането на Бахмут няма безусловно да значи, че руснаците са трансформирали хода на тази борба ", акцентира той и отхвърли да прави прогнози дали и по кое време Бахмут може да падне.

Руската артилерия нанася удари по последните пътища за излизане от града в опит да го обкръжи изцяло. Основателят на която води офанзивата, обаче предизвестява, че
 Украйна: Русия дава по 500 убити и ранени дневно в боеве за Бахмут
Украйна: Русия дава по 500 убити и ранени дневно в боеве за Бахмут

Руските бойци са просто " пушечно месо " в " тактиката на месомелачката " на Москва

Остин означи, че в случай че украинските сили решат да се препозиционират западно от Бахмут, той няма да смята това за стратегическа крах.

Групата " Вагнер " постоянно работи самостоятелно от постоянната войска или даже в конкуренция с нея. През уикенда Пригожин се оплака, че на частната войска, не са доставени.

Пригожин постоянно подлага на критика съветската военна подчиненост и предишния месец даже упрекна министъра на защитата Сергей Шойгу и други в " държавна измяна " за задържане на муниции.

Остин загатна за разликите сред " Вагнер " и съветските военни, заявявайки: " Мисля, че пукнатините са налице... "

" Бих споделил, че силите на " Вагнер " са малко по-ефективни от съветските сили. Не виждаме  показване за образец от съветските сили ", уточни той.
 ISW: Украинската отбрана на Бахмут остава стратегически постоянна
ISW: Украинската отбрана на Бахмут остава стратегически постоянна

Според Пригожин, без " Вагнер " съветският фронт рухва

Преди обстановката за украинските сили да се усложни, Киев също придаваше на Бахмут огромно алегорично значение.

Украинският президент Володимир Зеленски говореше за " крепостта Бахмут ", твърдейки, че тя няма да бъде изоставена. Оттогава тонът му обаче стана по-умерен и

Въпреки това Украйна желае да задържи позициите си допустимо най-дълго , частично тъй като борбата коства на съветските войски доста време и мощ.

Продължилата месеци борба за Бахмут, в който сега живеят единствено към 5000 от общо 70 000 поданици, е една от най-кървавите борби на безсилие по време на едногодишната съветска инвазия. Бахмут не е изключително огромен град, само че след многомесечни старания за удържането му има съществено. Самият Володимир Зеленски обаче към този момент съобщи, че ще пазят града, " ".
 Британското разузнаване: Натискът върху украинската отбрана на Бахмут се ускорява
Британското разузнаване: Натискът върху украинската отбрана на Бахмут се ускорява

Руските сили напредват в северните покрайнини на града

Институтът за проучване на войната (ISW) заяви в края на предходната седмица, че. В него се споделя, че украинските войски може да " извършат лимитирано и следено евакуиране от изключително сложни сектори на Източен Бахмут ", като в същото време се стремят да попречат на съветското придвижване там и да лимитират изходните направления на запад.

Превземането на Бахмут освен ще даде на съветските бойци рядка победа на бойното поле след месеци на неуспехи, само че може да прекъсне снабдителните линии на Украйна и да разреши на силите на Кремъл да напреднат към други украински замъци в източната част на Донецка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР