GPS е технология, благодарение на която, човек може лесно да

...
GPS е технология, благодарение на която, човек може лесно да
Коментари Харесай

Учени създадоха GPS система вътре в тялото

GPS е технология, с помощта на която, човек може елементарно да се ориентира на непознати места с огромна точност. Подобна точност може да е от изгода и вътре в човешкото тяло. Учени от Масачузетския софтуерен институт (MIT) са основали тъкмо такава система, оповестява CNET.

Какво обучение ще приключи човек зависи от ДНК

Учени сътвориха "моливи " за редактиране на гени

Системата се споделя ReMix, като се отличава с доста огромна точност на следенето в тялото. Тя може да се ползва единствено с дребен имплант, вместо сегашните много по-сложни и от време на време доста некомфортни способи.

Имплантът просто отразява съответен радиосигнал назад към неговия източник. Това е изцяло задоволително, с цел да може придвижването на импланта да се наблюдава с огромна акуратност. Основната компликация е, че човешкото тяло и изключително кожата, отразява радиосигнали доста добре. От друга страна, учените желаят да употребяват допустимо най-слабия сигнал, който е 100 млн. пъти по-слаб от радиосигналите, които кожата отблъсква.

Нов кръвен тест ще открива 10 типа рак още преди признаците

Започва тестване на нова терапия против рак

ReMix има функционалност, която разрешава на системата да "разплита " сигналите и да ги разпознава. Така открива тъкмо сигнала, който търси, даже той да е доста слаб. В момента системата може да регистрира местоположението на импланта с акуратност до 1,4 см. Това обаче не е задоволително за учените, които желаят акуратност в границите на няколко милиметра. Едва тогава ще могат да стартират клинични проби с технологията, която да оказва помощ за локализирането на тумори и други болести.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР