Говорите разпалено по телефона или най-сетне сте се видели с

...
Говорите разпалено по телефона или най-сетне сте се видели с
Коментари Харесай

Как да направим така, че детето да не ни прекъсва

Говорите разпалено по телефона или най-накрая сте се видели с обичаната другарка и си говорите нещо значимо и тъкмо в този миг детето безусловно и непременно желае да бъде чуто. Можете да чуете оглушителното „ Мамо! “ най-малко 10 пъти, до момента в който най-после просто не се предадете и не прекъснете диалога, с цел да обърнете внимание на хлапето.

Всъщност има метод и вие, и то да сте щастливи и удовлетворени. Не е нужно някой да бъде сърдит, сърдит, афектиран. Можем просто да се научим да изчакваме.

Лесно е да се каже, нали? Но по какъв начин да го използван на процедура.

Психолозите поучават нещо доста просто, което съгласно множеството майки работи.

Когато водите диалог и детето тъкмо в този миг желае да ви покаже новата си рисунка или жълъда, който е намерило, дано пристигна до вас и постави ръка на скута ви. Или просто ви хване за ръка. Това е знак, че желае да приказва с вас. Вие от своя страна би трябвало да сложите ръката си върху неговата. Това е знак, че сте го чули и имате поради, че ви чака. Така ще избегнете нетърпеливото повторение на една и съща имитация, до момента в който му обърнете внимание, което безспорно не води до нищо положително.

При първа опция, се обръщате към него и детето споделя каквото му е на сърце.

Вероятно няма да стане от първия път, само че с няколко извършения имате всички шансове да постигнете превъзходен резултат. Ако детето ви има навършени най-малко 2.5 годинки, няма причина да не ви разбере и да не свикне с тази хитра техника.

Опитайте! Нищо не губите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР