Горна Оряховица. Пано, посветено на 55-ата годишнина от създаването на

...
Горна Оряховица. Пано, посветено на 55-ата годишнина от създаването на
Коментари Харесай

Велико Търново: Пано за 55-ата годишнина от създаването на Исторически музей-Горна Оряховица, е изработено в рамките на инициативата „Семейните съботи“

Горна Оряховица. Пано, отдадено на 55-ата годишнина от основаването на Исторически музей- Горна Оряховица, бе направено в границите на самодейността „ Семейните съботи “ през това лято в музея. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново шефът на музея Пламен Мадемов. Паното е направено в ателието по тъкачество, ръководено от Румена Димитрова, учител в СУ „ Георги Измирлиев “. Тя гостува на Историческия музей със собствен личен водоравен стан, в границите на три следващи „ фамилни съботи “ през летните месеци.
„ Децата и техните родители имаха опция да научат разнообразни тъкачески техники, както и по какъв начин се обагрят преждите по натурален метод. Със задружни старания на фамилиите и преподавателя бе направено едно пано-черга, отдадено на 55-годишнина от основаването на музея. На него са изобразени разнообразни знаци, свързани с Исторически музей – Горна Оряховица и с град Горна Оряховица “, уточни Пламен Мадемов. Той означи, че ателието по тъкачество е било един от акцентите в самодейността „ Семейни съботи “ тази година.
Инициативата „ Семейни съботи “ през това лято се организира за четвърта поредна година. В рамките на самодейността през 2014 година са показани забавни и забравени игри от 20 век. През 2015 година съботите са били отдадени на опознаването и представянето на историята и културата посредством разнообразни работни ателиета и тематични занимания. На идната година акцент на „ Семейните съботи “ е било обичайното българско облекло. През същата година започва и конкурс за най-интересна и истинска фотография в ретро костюм на страницата на Исторически музей- Горна Оряховица в обществените мрежи.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР