Горещ старт ще има 17-то издание на Европейския музикален фестивал

...
Горещ старт ще има 17-то издание на Европейския музикален фестивал
Коментари Харесай

Зрелищното танцово шоу открива извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал Варна 2020

 Горещ старт ще има 17-то издание на Европейския музикален фестивал Варна, което изключително се организира през есента тази година. Ще го даде испанската фламенко звезда Давид Перес, който идва на 11 октомври в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център Варна, заяви за Varna24.bg Нина Локмаджиева.

Аплодираният в Европа, Азия и Близкия Изток фламенко танцьор ще играе във Варна спектакъла на възприятията " Пунтал “. Постановката навлиза в дълбочината на фламенкото и неговите основи - китарата, текстовете на песните, изразителността на придвижванията. Давид Перес разкрива същността на " Puntal " /Основи/: " Това е театър, който се ражда от простотата, от нуждата и от най-дълбоките бездни на душата на един актьор. Бяга от обосновка и драматургия. Основава се на самите усеща, залегнали в същността на актьора, от онази особена сензитивност, която го характеризира и го разграничава от останалите. Това е " тризъбецът “, основите на фламенко - музика, пеене, танц. Пеенето кара сетивата на актьора да вибрират, китарата дава живот на тялото му, а словото отприщва целия изразен капацитет, показвайки актьора подобен, какъвто е. “

Неизброими са трупите, с които танцува испанската звезда. Най-значимите спектакли на Давид Перес са: " В духа на 6 струни " на Хосе Луис Ортис Нуево, " Разтърсвания " и " Два гласа за един танц " с Ниньо де Пура и Маноло Франко (китаристи) и Карлос Пиняна (певец), финалната вечер на фламенко биеналето в Рим 2009 със спектакъла " Севилска вечер ", спектакълът " Четири вечери " на фламенко биеналето в Севиля 2008, " Фламенко въздишка " на танцьорката Мануела Карраско, " Кармен " на Салвадор Табора.

Откакто е почнал своя креативен път, Давид Перес танцува в най-различни " таблаос ": " Ел Аренал ", " Лос Гайос " (Петлите), " Каса де ла Мемория (Дом на паметта), " Севилско патио " или " Каса Патас ". Критикът Хуан Верхильос го дефинира като " Прочувствен до мозъка на костите ", а Хавиер Прието споделя, че Перес танцува " новата фламенко традиция ".

От 2004 година Давид Перес се изявява и като хореограф. Неговият театър " Фламенкос “ покорява с огъня си Нидерландия, Турция, Азия, Кения и Кувейт. Постановката му " Фламенкото “ се играе 6 месеца в Токио, показана е и в София и Русе. Артистът съчетава многочислените си турнета в чужбина с преподавателска активност в академията на Мануел Бетансос.

Европейският музикален фестивал Варна се провежда от организация " Елит проджектс мениджмънт “. Изданието за 2020 година се реализира с финансовата поддръжка на Фонд Култура на Община Варна и други

Билетите за концерта " Puntal “ на Давид Перес са на цени от 15 до 45 лева Билети могат да се купят от касата и уеб страницата на Фестивалния комплекс:
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР