Google представи няколко актуализации, за да помогне на потребителите при

...
Google представи няколко актуализации, за да помогне на потребителите при
Коментари Харесай

Google представи нови функции с изкуствен интелект в картите и търсенето

Google показа няколко актуализации, с цел да помогне на потребителите при планирането на пътуванията им: нови благоприятни условия за превод, картографиране на направления с изкуствен интелект и рекомендации в Гугъл Maps.

Тази седмица Гугъл Maps ще стартира да подсказва на потребителите къде да се хранят и какви места да посетят. Първоначално функционалността ще се появи единствено в определени градове в Съединени американски щати и Канада. Препоръките се актуализират ежеседмично от разнообразни източници, в това число Lonely Planet, The New York Times и OpenTable, и са разграничени в три листата: " Набиращи известност ", " Най-добри за всички времена " и " Диаманти " - места, които не са изключително известни, само че си коства да бъдат прегледани.

Освен това търсачката тества нова функционалност с изкуствен интелект, която предлага на потребителите хрумвания за пътешестване. Предоставеният от изкуствения разсъдък маршрут включва спомагателна информация като варианти за полет и хотел, както и оферти за посещаване на избрани места. Гугъл споделя, че с течение на времето изкуственият разсъдък в последна сметка ще предлага информация за местата, мнения и фотоси - а полученият маршрут може да бъде изпратен към други услуги на Гугъл, като Gmail, Docs или Maps. Засега функционалността е налична единствено за тези, които вземат участие в програмата за тестване Search Generative Experience (SGE).

Функцията Circle to Search, въведена през януари, за която компанията се подиграваше на iPhone, че липсва, също е обновена. Тя към този момент може да се употребява за превод на информация от всяка част на екрана, като се задържи натиснат бутонът Home или навигационната лента и по-късно се допре иконата за превод. Доскоро функционалността Circle to Search беше налична единствено в Гугъл Pixel 7 Plus и Samsung Galaxy S24, само че скоро би трябвало да се появи и на други устройства с Android.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР