Италианската премиерка Джорджа Мелони обяви, че ще се кандидатира на

...
Италианската премиерка Джорджа Мелони обяви, че ще се кандидатира на
Коментари Харесай

Италианската премиерка Джорджа Мелони ще се кандидатира за Европарламента


Италианската премиерка Джорджа Мелони разгласи, че ще се кандидатира на идните избори за Европейски парламент, което се изяснява с напъните й да укрепи нейната крайнодясна партия, макар че ще бъде принудена неотложно да подаде оставка.

Партията й " Братята от Италия " оглави общите избори в Италия през 2022 година с 26% от гласовете. Тъй като Мелони оглавява листата с претенденти, „ Братята на Италия “ биха могли да се възползват от националната си известност, макар че разпоредбите на Европейски Съюз изискват всеки победител, който към този момент заема министерска позиция, неотложно да подаде оставка. „ Искаме да създадем в Европа тъкмо това, което направихме в Италия на 25 септември 2022 година – основаване на болшинство, което сплотява силите на десницата, с цел да изпрати най-сетне левицата в съпротива, даже в Европа! “ сподели Мелони събитие в адриатическия град Пескара. В пламенна, обширна тирада, засягаща в резюме въпроси от сурогатното майчинство и Рамазана до изкуственото месо, Мелони възхвалява годината и половина на власт на своето съдружно държавно управление и неговите старания за битка против незаконната имиграция, отбрана на фамилиите и на християните стойности.

След като приказва повече от час с борбен звук, напомнящ предизборните й акции, Мелони сподели, че е решила да се кандидатира за място в Европейския парламент. „ Правя го, тъй като желая да попитам италианците дали са удовлетворени от работата, която вършим в Италия и която вършим в Европа “, сподели тя, намеквайки, че единствено тя може да сплоти европейските консерватори. „ Правя го, тъй като като се изключи че съм лидерка на „ Братята от Италия “, аз съм и лидерка на европейските консерватори, които желаят да имат решаваща роля в смяната на курса на европейската политика “, добави тя. При издигането си на власт Мелони като лидерка „ Братята на Италия “, постоянно осъждаше Европейския съюз, „ ЛГБТ лобитата “ и това, което тя назова политически правилната изразителност на левицата, привличайки доста гласоподаватели с откровеното си говорене. „ Аз съм Джорджа, аз съм жена, аз съм майка, аз съм италианка, аз съм християнка “, съобщи тя на протест през 2019 година Тя употребява сходен звук и в Пескара, призовавайки гласоподавателите просто да напишат " Джорджия " в бюлетините си. „ Винаги съм била, съм и постоянно ще се гордея, че съм елементарен човек “, извика тя. Правилата на Европейски Съюз изискват „ акредитивите на новоизбраните евродепутати да бъдат подложени на инспекция, с цел да се откри, че не заемат служба, която е несъвместима с това да бъдат член на Европейския парламент “, в това число министър в държавното управление. Стратегията е била употребена и преди, последно в Италия през 2019 година от вицепремиера на Мелони Матео Салвини, който управлява крайнодясната партия „ Лига “. Изборите за Европейски парламент не плануват съюзи в италианските партии, което значи, че Братята на Италия ще бъдат в директна конкуренция с съдружните си сътрудници „ Лига “ и „ Напред, Италия “ учредени от Силвио Берлускони. Двете обединения има надлежно към 7% и 8% поддръжка.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР