Министърът на правосъдието на Северна Македония Кренар Лога написа във

...
Министърът на правосъдието на Северна Македония Кренар Лога написа във
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието:Незачитането на името на държавата прави клетвата на Силяновска невалидна

Министърът на правораздаването на Северна Македония Кренар Лога написа във Facebook профила си, че " незачитането на конституционното име на страната прави клетвата на Силяновска оскъдна ".

 

Реакцията на Лога идва откакто произнасяйки клетвата, с която Гордана Силяновска встъпи в служба като президент на Република Северна Македония, тя не произнесе конституционното име на страната, наричайки я единствено Македония. 

 

Според Лога това, което би трябвало да се случи е " или повтаряне на процедурата, или длъжността президент на страната би трябвало да бъде поета от Йован Митревски (председател на парламента), като изпълняващ функционалността " на президент.

 

В знак на митинг посланикът на Гърция в Република Северна Македония напусна пленарната зала в Народното събрание, по време на инаугурацията на Силяновска, Министерството на външните работи на Гърция дефинира държанието на Силяновска като намерено нарушаване на Преспанския контракт, а Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предизвести Република Северна Македония да съблюдава Преспанския контракт.

Министърът на правораздаването на Северна Македония Кренар Лога е представител на Алианс за албанците от крилото на Зиядин Села, а незабавно след клетвата от ДСИ обявиха, че Силяновска е нарушила конституцията на страната и е основала рецесия с Гърция.

Биляна Ванковска, която също взе участие в президентските избори, като претендент на Левица написа във Facebook профила си че е хубаво, че Гордана Силяновска не е загатнала Северна в клетвата си, само че " в случай че е воин, ще прати нота за преустановяване (на договора) в Атина ".

 


Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР