Решението за изземване на руски активи, ако бъде взето, ще

...
Решението за изземване на руски активи, ако бъде взето, ще
Коментари Харесай

Песков: Изземването на руски активи ще забие пирон в ковчега на западната икономика

Решението за изземване на съветски активи, в случай че бъде взето, ще бъде „ огромен гвоздей “ в ковчега на западната икономическа система. Това каза прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков. „ Ако това се случи, в случай че се сътвори подобен рисков казус, това ще бъде голям пирон в бъдещия ковчег на цялата западна икономическа координатна система “, означи той в изявление за предаването „ Москва. Кремъл, Путин “, откъс от което журналистът Павел Зарубин разгласява в своя канал в Telegram, съобщи ТАСС.

Песков също означи, че Западът мигновено ще загуби репутацията си на положително място за вложения, в случай че реши да конфискува съветски активи. Според него възобновяване му ще отнеме десетилетия. „ Разбира се, задграничните вложители, непознатите страни, които държат дяловете си в активите на тези страни, в този момент ще стартират да мислят 10 пъти, преди да влагат парите си. Надеждността ще изчезне. Надеждността изчезва за една нощ, с едно неуместно, безогледно решение. Възстановяването – десетилетия, може би повече “, сподели представителят на Кремъл.

Дмитрий Песков сподели, че Русия ще съди, и то без отминалост, в случай че такова решение бъде взето от западните страни. „ Разбира се, такива решения ще имат доста необятни правосъдни вероятности и, несъмнено, Русия ще се възползва от тези правосъдни вероятности и безпределно ще пази своите ползи в това отношение “, означи представителят на Кремъл. Той не заяви какви ответни ограничения може да предприеме Москва, в случай че нейните активи бъдат иззети от Запада. Той обаче напомни, че Русия също има непознати средства. „ Твърде рано е да се приказва за това “, изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР