България е много на високо в класацията на враговете на

...
България е много на високо в класацията на враговете на
Коментари Харесай

Проф. Митев: Повече от столетие Сърбия изгражда образа на българския враг

България е доста на високо в класацията на враговете на Сърбия. Това съобщи в изявление за БГНЕС проф. Лозан Митев, ръководител на Гражданския комитет „ Западни околности “.

„ От извършените социологически изследвания в Сърбия ние знаем, че България има доста висок сан на класиране в по този начин наречените противников страни и нации. Това е резултат от една доста масирана, систематична и непрекъсната антибългарска акция, която продължава може би повече от столетие “, съобщи проф. Митев.

Кампанията е ориентирана към построяването на един неподходящ облик на българския народ и българина като комшия. Стига се до там, че българите са показани за подвид – бугари-татари. Тази идея не е македонска, а е основана в някогашна Югославия. Добросъседството липсва в сръбските медии, където България не е показана градивно.

„ Виждаме тъкмо противоположното, доста повече образци, в които България, българите и тяхната просвета се показват прекомерно превратно. Доказателство за това са както последният случай с изказванията за Рилския манастир, по този начин и „ Сурдулишките мъченици “, които се употребяват за обвинявания на България в геноцид. Последните обвинявания са обект на всеобща и непрекъсната агитация в Сърбия “, акцентира проф. Митев.

Според него българският отговор на сръбските искания и неистини би трябвало да бъде истината. Той счита, че има доста неща, които би трябвало да бъдат показани.

„ Истината има два съставния елемент. Първият е тя да бъде показана и това е дело на интелектуалците, на културния хайлайф, който е длъжен. Този хайлайф се устоя от страната и той би трябвало да стартира да работи като отговори против блатото на пропагандата с нещата, които притежаваме. А ние имаме доказателства за нашата справедливост “, съобщи ръководителят на Гражданския комитет „ Западни околности “.

Вторият съставен елемент е тази истина да бъде съответно, изцяло, редовно и непрекъснато представяна на цялото българско общество, с цел да може да стигнем последователно до осъзнаването на това в какво ни упрекват и в какво намират недостатъци на българската държавност.

„ Ако сме си свършили работата, тогава каквото и да вършат против нас – то ще се сгромоляса пред канарата на истината “, безапелационен е проф. Митев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР