Google представи най-новото си попълнение към арсенала от ИИ инструменти

...
Google представи най-новото си попълнение към арсенала от ИИ инструменти
Коментари Харесай

Google Phenaki: Нов ИИ видео генератор, който ще промени индустрията

Гугъл показа най-новото си попълнение към арсенала от ИИ принадлежности – ИИ видео генератор.  

Гугъл е решена да настигне своите съперници в региона на генеративния ИИ и наподобява, че софтуерният колос е насочил вниманието си към генериране на видео наличие. Въпреки че генерирането на ИИ изображения означи огромен триумф, генерирането на видео е нова сцена без явен водач.

Гугъл се надява да промени това с новия си ИИ видео генератор на име Phenaki. С Phenaki потребителите могат да вкарат текстово изложение и ИИ ще сътвори къс видеоклип, който показва заложения подтекст. Макар че технологията към момента е в начален стадий на развиване, Гугъл към този момент е сложила изкуствени граници, с цел да попречи на генератора да основава deepfake видеоклипове.

Още по-изненадващо – основният изпълнителен шеф на Гугъл, Сундар Пичай, обществено изрази поддръжката си за държавното контролиране на основани на изкуствен интелект технологии като Phenaki.

За да се предотврати основаването и разпространяването на обидни видеоклипове благодарение на подобен програмен продукт, има потребност от ограничавания върху ИИ генераторите. Те могат да бъдат разнообразни – ограничение на типовете наличие, условие за бистрота при потребление на технологията и използване на правни и етични рамки върху ръководството на нейното потребление.

Остава да забележим по кое време и дали Phenaki ще бъде наличен за средностатистическия консуматор, само че е ясно, че Гугъл ще влага съществено в тази вълнуваща нова технология.

ИИ видео генераторите употребяват изкуствен интелект и логаритми за машинно образование, с цел да основават автоматизирано видеоклипове, употребявайки разнообразни данни като изображения, текст или аудио. Тези генератори могат да правят необятен набор от задания – основаване на рекламни видеоклипове, просветително наличие или даже персонализирани видеоклипове за обществените мрежи.

Технологията зад ИИ генераторите на видеоклипове непрестанно се усъвършенства, позволявайки генериране на по-сложни и реалистични видеоклипове с минимална човешка интервенция. Въпреки че тези генератори могат да спестят време и запаси, има опасения по отношение на тяхното влияние върху обичайна видео продукция и капацитета за корист като deepfake, да вземем за пример.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР